[Video] Norveški socialist zaloten pri kraji Hugo Boss očal

Datum:

Vodja norveške socialistične Rdeče stranke Bjørnar Moxnes je odstopil, potem ko so ga nadzorne kamere zalotile pri kraji sončnih očal Hugo Boss na letališču v Oslu.

                   

Pravijo, da socialisti držijo roke v svojih žepih samo pozimi, sicer pa imajo raje tuje reči. To se je ponovno izkazalo za točno na primeru norveškega politika. Vodja leve Rdeče stranke Bjørnar Moxnes je bil zaloten pri kraji na letališču v Oslu. In kaj je ukradel? Sončna očala znamke Hugo Boss.

Na Norveškem, državi z dolgoletno demokratično tradicijo in visoko politično kulturo, njegovo dejanje lahko pomeni le eno – odstop s položaja.

“Kako sem lahko storil nekaj tako neumnega?”
Krajo je socialistični poslanec zagrešil 16. junija na letališkem območju brez davka (Duty-free), ko je posnetek postal javen, pa je politik odšel na bolniško “zaradi bolezni”. Dan pred planiranim prihodom nazaj je kaznivo dejanje tudi priznal. “Veliko ljudi me sprašuje, kako sem lahko storil nekaj tako neumnega. V tem tednu sem se to večkrat vprašal. Nimam ustreznega odgovora,” je dejal v pojasnilu.

Moxnesa je na položaju predsednika Rdeče stranke, ki jo je vodil 11 let, zamenjala Marie Sneve Martinussen. Rdeča stranka sicer velja za podpornico Rusije in nasprotnico oboroževanja Ukrajine.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...