[VIDEO] Nov strelski pohod v ZDA: Strelec je praznično morijo načrtoval, to je pojasnil v svoji rap pesmi

Datum:

Ameriko je ponovno šokiral strelski napad. Ob dnevu neodvisnosti, ki so ga praznovali 4. julija, je strelec med parado v predmestju Chicaga s strehe streljal na družine, ki so mahale z zastavami, in otroke na kolesih. Pri tem je ubil šest in ranil več kot 24 ljudi. Crimo naj bi bil amaterski raper, navdušenec nad videoigrami in rokoborbo, občasno pa naj bi v soseski predvajal glasno heavy metal glasbo. 

Po poročanju tujih medijev naj bi se strelec na streho stavbe povzpel po lestvi. Napad je državljansko izkazovanje patriotizma spremenil v prizorišče paničnega uničenja, le nekaj ​​ur po napadu pa naj bi policija medije obvestila, da imajo osumljenca za dejanje v priporu, potem ko se je 22-letni Robert E. Crimo III predal oblastem.

Strelski napadi postajajo stalnica v Ameriki, včeraj pa jo je pretresel še en množični strelski napad v Highland Parku v predmestju Chicaga. Napadalec je na obiskovalce parade streljal z visokozmogljivo puško s strehe bližnje stavbe, opisali so ga kot mlajšega belca z dolgimi črnimi lasmi. S kraja dogodka je pobegnil.

Prizorišče strelskega napada na Dan neodvisnosti (Foto:epa)

Priče, ki so se po dogodku vrnile na kraj zločina, da bi pobrale stvari, ki so ostale po tem, ko so se vsi razbežali, so za tuje medije povedale, da so slišale več kot 200 strelov, da je bilo slišati kot ognjement in da so se ljudje spotikali drug ob drugega. Po tem, ko je strelec s kraja zločina pobegnil, je policija po krajšem begu pridržala osumljenca, 22-letnega Roberta E. Crima III, za katerega kljub trenutnemu pomanjkanju dokazov verjamejo, da je odgovoren za zločin. Dogodek je 308. letošnji množični strelski napad v Ameriki. Ob tem je predsednik Joe Biden poudaril, da je nad nasilnimi dejanji “močno šokiran”, še bolj šokantno pa je dejstvo, da do podobnih napadov v ZDA prihaja na tedenski ravni.

Kdo je osumljenec Robert Crimo III
Osumljenec Robert “Bobby” E. Crimo III je amaterski raper in eden od treh otrok družine italijanskega porekla. Crimo je po poročanju nekaterih medijev kot amaterski reper z vzdevkom “Awake The Rapper” svojo glasbo začel nalagati na internet pri 11 letih, vendar se je po IMDB-ju prvič uveljavil s skladbo “By The Pond” iz leta 2016, njegova ocenjena neto vrednost pa naj bi dosegala “100 tisoč dolarjev.” 15. oktobra 2021 naj bi izdal skrivnostno skladbo z naslovom “Are You Awake”, iz katere je mogoče domnevati, da je bilo ponedeljkovo dejanje načrtovano. V pesmi je povedal, da bo ta dogodek definiral njegovo življenje, podobe v videospotu pa vsebujejo nasilne prizore. Poleg videoposnetkov, polnih nasilnih podob in domišljij o množičnem streljanju, pa je Robert Crimo lani na svojem osebnem blogu objavil tudi video o Central Avenue v Highland Parku – glavni ulici paradne poti.

https://www.youtube.com/watch?v=szi_ta3-fJk

Obnovljena razprava o nadzoru orožja
Zadnji napad bo verjetno znova sprožil razpravo o nadzoru orožja in tem, ali lahko strožji ukrepi preprečijo množična streljanja, ki so tako v Združenih državah tako pogosta. Maja je strelec umoril 19 šolarjev in dva učitelja na osnovni šoli v Uvaldeju v Teksasu. To se je zgodilo le 10 dni po tem, ko je moški ustrelil 10 ljudi v trgovini z živili v Buffalu v New Yorku.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...