[Video] Novinarska konferenca Trumpove kampanje o volilni prevari: Trumpovim odvetnikom grozili!

Datum:

Koordinator Trumpove predsedniške kampanje za pravno strategijo Rudy Giuliani je skupaj z drugimi odvetniki na novinarski konferenci v četrtek, 19. novembra 2020, predstavil kako so bile predsedniške volitve 3. novembra 2020 v več ključnih zveznih državah hudo oporečne, zaradi česar bi morali rezultati obrniti v prid ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Nekdanji newyorški župan in koordinator Trumpove predsedniške kampanje za pravno strategijo Rudy Giuliani je na tiskovni konferenci predstavil primere volilne prevare s katerimi se soočajo na sodiščih v večih zveznih državah.

Giuliani je opozoril, da je zavajajoče poročanje osrednjih medijev o volilni prevari na predsedniških volitvah 2020 naravnost sramotno, sploh ko vzamemo v obzir, da so se bili določeni odvetniki, ki so bili del ekipe ameriškega predsednika Donalda Trumpa v boju proti volilni prevari, prisiljeni umakniti zaradi groženj, ki so jih prejemali.

Giuliani je povedal, da ostaja vzorec nepravilnosti v ključnih zveznih državah, ki kaže na načrtno volilno prevaro v mestih, ki jih imajo demokrati v oblasti. “Izbrali so mesta, kjer bi jo lahko odnesli brez posledic,” je povedal Giuliani in poudaril, da so demokrati svoje umazano početje osredotočili na mesta, kjer vlada korupcija in so tožilci znani po tem, da kriminalce radi spuščajo na svobodo.

Pri Breitbartu so strnili seznam obtožb Trumpove predsedniške kampanje v povezavi z volilno prevaro o kateri smo na Nova24TV izdatno poročali vse od konca predsedniških volitev 2020.

  1. Opazovalcem volitve je bilo preprečeno prisostvovanje pri odpiranju glasovnic, ki so prispele po pošti. Glede da verodostojnost takih glasovnic ni mogoče potrditi, so take glasovnice avtomatsko neveljavne, sploh ker so avditorji zavrgli ovojnice s podpisi volivcev zavrgli, zaradi česar je kakršnokoli ponovno preštevanje glasov brez pomena.
  2. V Pensilvaniji so bili volivci v demokratičnih okrožjih deležni preferenčne obravnave, kar je diskriminatorno po 14. amandmaju ameriške ustave. Volivcem je bilo namreč dopuščeno, brez kakršnekoli zakonske podlage “popravljati” že oddane glasovnice, nekaj kar ni bilo dopuščeno volivcem v republikanskih okrožjih v zvezni državi.
  3. Volivci na voliščih so odkrili, da je nekdo že glasoval v njihovem imenu. Giuliani je opozoril, da so številni volivci v Pittsburghu ugotovili, da ne morejo glasovati na predsedniških volitvah, saj je nekdo že glasoval namesto njih po pošti. Giuliani je pri tem demokrate obtožil, da so namesto ljudi izpolnjevali glasovnice v odsotnosti in upali, da se ne bodo prikazali na volišču.
  4. Volilnim uradnikom je bilo naročeno naj ne izločajo neveljavnih ali narobe izpolnjenih glasovnic, ter naj na glasovnice pišejo datume, da so bile pravočasno oddane, čeprav so prišle z zamudo, zato da ne bi padle pod odločitev Vrhovnega sodišča, da se ločijo od ostalih glasovnic.
  5. Glasovnice za Joeja Bidna so večkrat dali na štetje. Po Giulianijevih trditvah je kar 60 prič potrdilo, da so hitro sproducirane glasovnice za Bidna šteli po dvakrat ali trikrat. Šlo naj bi za med 60 in sto tisoč večkrat preštetih glasovnic.
  6. V Wisconsinu kjer so veljali strožji zakoni za oddajo glasovnic po pošti so na območju Milwaukeeja prejeli kar 60 tisoč in na območju Madison kar 40 tisoč glasovnic, čeprav zanje ni bilo izdanih nobenih odobritev za volivce, ki naj bi jih poslali.
  7. V več okrožjih v Michiganu in Wisconsinu je bilo oddanih več glasov kakor pa je sploh registriranih volivcev, zaradi česar republikanci v volilnem odboru za okrožje Wayne niso želeli certificirati veljavnosti volilnih rezultatov. Zaradi tega so jim grozili.
  8. Trumpova kampanja je razkrila, da je podjetje Dominion, ki je priskrbelo programsko opremo za štetje glasov v vsaj 28 zveznih državah povezano z venezuelskim komunističnim režimom in judovskim milijarderjem Georgom Sorosem. Po trditvah odvetnice Trumpove predsedniške kampanje Sidney Powell, so demokrati s pomočjo volilnega sistema Dominion ukradli na tisoče glasov Trumpu in jih pripisali Bidnu. Ujeti na delu so bili zaradi tega, ker je bila razlika med glasovi v prid Trumpa proti Bidnu enostavno veliko večja od pričakovanj demokratov.
  9. Za konec je Trumpova kampanja opozorila, d ameriška ustava zagotavlja proces v primeri, da so predsedniške volitve ogrožene. Pri tem je Predsedniška kampanja citirala Federalistični spis št. 68, ki zagotavlja zaščito pred korupcijo in tujim vmešavanjem v ameriške volitve.

Navkljub poročanju vseh osrednjih medijev o nasprotnem, je Giuliani na tiskovni konferenci predstavil vrsto dokazov o volilni prevari v obliki overjenih pisnih izjav. Gre za priče, ki so pred sodiščem pripravljene potrditi, kar so pod prisego zapisale v svojih izjavah. Giuliani je ob tem napovedal, da se zna zgoditi, da bodo tožbe zaradi nepravilnosti pri volitvah sledile še v Arizoni, New Mexicu in Virginiji.

Vse kar je potrebno, pravi Giuliani, da bi vedeli, da govori resnico, je prebrati njihovo vloženo tožbo. To je zanimiva trditev, ki smo jo v zadnjih dnevih lahko poslušali tudi v Sloveniji, v povezavi s pismom premierja Janeza Janše voditeljem EU. Osrednji proti Janši nastrojeni mediji so skupaj z levo opozicijo trdili eno, medtem, ko smo na Nova24TV pozivali javnost, naj si sami preberejo pismo in presodijo zase, kaj je res. Nenavadno naključje, da ena stran vpije, skuša javnosti vsiliti svoj pogled na stvari, ki se z vsakim dnem izkazuje za debelo laž, medtem ko druga stran poziva, da ljudje sami preverijo, kaj so napisali.

Trump se ne bo pustil ustrahovati

“Ne bomo odnehali, ne bomo se pustili ustrahovati, predsednik Trump se ne bo pustil zastrašiti.  Vi, ameriško ljudstvo ne bi smeli biti zastraševani … to ni sodna dvorana, do tja še pridemo, in imamo čas, in imamo ustavne odločbe, ki bodo nastopile ko pokažemo korupcijo in nepopravljivo izzvane in prevržene glasove, ki so absolutno lažni,” je povedala višja pravna svetovalka Trumpove kampanje Jenna Ellis.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroci v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...

Levičarski skrajneži zasedli münchensko letališče

Člani nemške skupine podnebnih aktivistov Last Generation so davi...