[Video] “Objektivnost” po RTV Slovenija: Macronova vojaška parada je v redu, Trumpova ob ameriškem dnevu neodvisnosti “politizacija praznika”

Datum:

4. julija so v ZDA praznovali dan neodvisnosti, v Washingtonu D. C. pa je praznovanje spremljala vojaška parada, na kateri so sodelovala tako oklepna vozila kot tudi preleti vojaških letal. Vseeno pa so imeli novinarji na RTV Slovenija po zgledu Trumpovih zagrizenih nasprotnikov v anglosaškem svetu veliko pripomniti o Trumpovi predsedniški paradi, medtem ko so Macronu znali peti samo hvalospeve. S tem se še enkrat kaže nastrojenost RTV Slovenija proti ameriškemu predsedniku zgolj na podlagi političnega prepričanja.

Letošnja vojaška parada v Washingtonu ob ameriškem prazniku dan neodvisnosti je potekala pod imenom “Pozdrav Ameriki”, a nasprotniki ameriškega predsednika Donalda Trumpa vztrajajo, da si Trump, kot so zapisali na RTV Slovenija, “prisvaja praznik v strankarske namene”.

Trump naj bi si prisvajal praznik v “strankarske namene”, ker se je dejansko nameraval udeležiti vojaške parade, na kateri je imel tudi govor.

Najbolj smešne so trditve RTV Slovenija, da je bil dogodek za ogled brezplačen, a se demokrati jezijo, ker od Bele hiše niso dobili brezplačnih vstopnic, ki naj bi jih za VIP-mesta bili deležni vidni člani republikancev.

Kaj takega je naravnost nezaslišano, glede na vse ovire, blatenje, žalitve in nagajanja, ki jih je Trump deležen s strani demokratov in vsem njim privrženih osrednjih ameriških medijev.

Izgleda, da so vsi Trumpovi nasprotniki prepričani, da ga lahko stalno napadajo, on pa jim bo na koncu dneva rekel še hvala.

Po mnenju demokratov naj bi Trump spolitiziral dan neodvisnosti. Kako je lahko dan neodvisnosti karkoli drugega kot političen, saj slavi neodvisnost ZDA, je vprašanje, na katero najbrž nikoli ne bomo dobili odgovora. Je pa zato primeren izgovor za še en nesmiseln napad na Trumpa.

Hudič namreč v sili še muhe žre. Kar pa se Trumpovih nasprotnikov tiče, Bog ne daj, da ugotovijo, da tudi on diha zrak, ker ga bodo po kratkem postopku razglasili za sovražni element, ki se ga je potrebno znebiti.

Po drugi strani, ko vojaško parado organizira francoski predsednik Emmanuel Macron, to novinarji na RTV Slovenija obravnavajo v veliko bolj pozitivni luči, poleg članka, ki pokriva samo dogajanje med parado, pa bralcem postrežejo še z zanimivostmi o tem, kaj je letos drugače storila pihalna godba in kako je to nasmejalo Macrona.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki