[Video] Od ponedeljka do srede prijeli kar 165 migrantov in 4 tihotapce!

Datum:

Kaže, da val nezakonitih migrantov, ki so na poti iz Bosne in Hercegovine ne pojenja, v roku 72 ur od ponedeljka dalje, so namreč slovenski policisti prijeli kar 165 migrantov pri nezakonitem prehajanju državne meje. Največ migrantov so tudi tokrat prijeli na območju Bele krajine oziroma na območju občine Črnomelj. Prijeli so jih tudi v Trebnjem, Ambrusu in v okolici Ljubljane, kar pomeni, da so neovirano prišli daleč v notranjost države.

Policisti poročajo o prijetju 4 tihotapcev, od tega so tri prijeli na območju Kopra, enega pa v ponedeljek zvečer na Brezovici nad Semičem. Prijetje tolikšnega števila migrantov niti ne čudi toliko glede na to. da policisti v Bihaću migrante še vedno organizirano vodijo v kamp Vučjak, ki se nahaja neposredno ob bosansko-hrvaški meji.

https://www.facebook.com/1912524745715055/videos/413867476181778/

Policisti PU Novo mesto so v sredo imeli najbolj pester dan
Na Policijski upravi Novo mesto poročajo o prijetju tihotapca in 73 migrantov, od tega so jih v ponedeljek prijeli 15, v torek 4, v sredo pa kar 54. V sredo so migrante prijeli v Bregu pri Sinjem vrhu, v Balkovcih in Starem Trgu ob Kolpi, v torek so dva prijeli v Trebnjem in dva na Obrežju. V ponedeljek so jih 11 prijeli v Petrovi vasi, Črnomlju, Sinjem vrhu in Čatežu ob Savi. 4 so prijeli še na Brezovici pri Črmošnjicah, kjer pa so prijeli tudi Romuna, ki je migrante prevažal in mu zasegli osebni avto ford galaxy z nemško registracijo. Med prijetimi migranti je bilo največ državljanov Bangladeša in sicer kar 32, po številu pa so sledili državljani Afganistana (21), Pakistana (6), Sirije (5), Maroka (3), Alžirije (1), Libanona (1) in Turčije (4).

Na PU Koper prijeli 53 migrantov
Iz policijskega poročila Policijske uprave Koper je razvidno, da so v roku 72 ur prijeli 53 migrantov, od tega 11 v ponedeljek, v torek 16 in v sredo 26. Poleg tega so v sredo izsledili tudi 3 tihotapce (2 državljana Ukrajine in državljana Švedske). Največ so jih prijeli na območju Ilirske Bistrice. Med prijetimi so bili državljani Sirije (19), Maroka (3), Egipta (2), Alžirije (8), Iraka (2), Pakistana (10), Irana (5), Afganistana (3) in Malija (1).

Foto: epa

33 migrantov izsledili policisti PU Ljubljana
Policisti Policijske uprave Ljubljana so prijeli 33 migrantov, od tega največ v ponedeljek (16), v torek 8 in v sredo 9. V ponedeljek so jih prijeli na območju Ravenske poti (pri Škofljici), Ambrusa in Ljubljane. V torek so jih prijeli v Želimljah pri Ljubljani, včeraj pa na območju Ljubljane.Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Tunizije  in Alžirije, Irana in Turčije.

Na Policijski upravi Celje in Policijski upravi Maribor so prijeli skupaj 6 migrantov, od tega so 5 migrantov policisti PU Celje v Kunšperku in na mejnem prehodu Bistrica ob Sotli. Enega državljana Vietnama so prijeli policisti Policisti PU Maribor, poroča Moja Dolenjska.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...