[Video] Okoljskim aktivistom se je protest izjalovil: Gasilska cev, ki so jo napolnili z umetno krvjo, je počila in povzročila pravo “krvavo poplavo”

Datum:

Skupina aktivistov za podnebne spremembe se je pripeljala do vladnega poslopja v gasilskem vozilu, iz katerega so z rdečo barvo, ki naj bi ponazarjala kri, preko cevi želeli pisali po stavbi. Načrt ni stekel čisto tako, kot so želeli, namesto tega so s 1.800 litri umetne krvi brizgali po cesti, stopnišču in sebi, medtem ko so protestirali.

                   

Aktivisti v Londonu so pri poskusu brizganja sporočila na zgradbo uporabili gasilsko vozilo, namesto vode so uporabili umetno kri, a se je cev zlomila in je niso mogli nadzorovati – tako je cev čisto “ponorela” in tekočina je brizgala po stopnicah in tleh ter po vseh aktivistih.

Posnetki protesta prikazujejo skupino, ki je cev želela “aktivirati”, a je ta počila in povzročila pravo “krvavo poplavo”. Skupina, ki je letos izvedla vrsto odmevnih demonstracij v prestolnici, trdi, da država financira “raziskave in projekte, ki potrebujejo veliko ogljika”. A oblasti so jim odgovorile, da je Združeno kraljestvo “svetovni vodja” na področju podnebnih sprememb, saj je med letoma 1990 in 2017 svoje emisije zmanjšalo za 42 odstotkov, gospodarstvo pa povečalo za več kot dve tretjini.

Protestni veteran Phil Kingston je v izjavi dejal: “Z vsem bitjem se borim za svoje štiri vnuke. Rdeča barva simbolizira ljudi, ki zdaj umirajo na globalnem jugu, in ljudi, ki bodo po vsem svetu začeli umirati od podnebnih sprememb, če ničesar ne storimo.” Pozneje med samim incidentom je na prizorišče prispelo približno 30 policistov, ki so bili slučajno v bližini in so opazili dogajanje, medtem ko je skupina nadaljevala s protestom. Štiri osebe so pozneje aretirali zaradi kriminalne škode.

Eva Poljanc

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...