[Video] Orban: “Zahodna Evropa je v zadnjih izdihljajih, prihodnost je Srednja Evropa”

Datum:

Na proslavi 30-letnice žametne revolucije je bil v Pragi prisoten tudi madžarski premier Viktor Orban, ki je opozoril, da je Zahodna Evropa v zadnjih izdihljajih ter da prihodnost pripada Srednji Evropi.

“Želimo živeti ko svobodni narodi, ne pa kot province ali podložniki imperija,” je po poročanju portala Summit News v svojem govoru v Pragi povedal madžarski premier Viktor Orban.

V nedeljo, 17. novembra 2019, je potekalo praznovanje ob 30-letnici žametne revolucije. Med povabljenimi pa je bil tudi Orban.

Prihodnost Evrope
“Trideset let nazaj smo mislili, da je naša prihodnost Evropa, a danes menimo, da smo mi evropska prihodnost, in za to misijo smo pripravljeni,” je zbranim sporočil madžarski premier.

Ob tem je madžarski premier svaril pred nevarnostjo globalizma, ki je preplavil Zahodno Evropo in spodjeda temelje evropske civilizacije in krščanske kulture.

“Naša naloga je braniti suverenost naših nacionalnih držav, saj če jih ne bi, bi to pomenilo konec demokracije,” ni okolišil Orban.

Družina je najpomembnejša
Na Madžarskem so se tega lotili s krepitvijo položaja tradicionalne družine v madžarski družbi. Madžarska nudi mladim družinam 30.600 evrov posojila, ki se oprosti ob rojstvu tretjega otroka.

Število splavov v državi je med letoma 2010 in 2017 s 40.449 na leto padlo na 28.500, število ločitev se je v tem obdobju zmanjšalo s 23.873 na 18.600, medtem ko se je število porok povečalo za kar 42 odstotkov.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...