[Video] Panika sredi Ljubljane: Moški kričal “Alahu Akbar”, policija pa se sklicuje na psihične težave!

Datum:

V petek v nočnih urah je v centru Ljubljane moški kričal “Alahu Akbar”, je zapisano na profilu Generacije identitete na družbenem omrežju Twitter. Toda pozor, policija je v komentarju dogodka izjavila, da je šlo za osebo s psihičnimi težavami. Gre za primer zanikanja oblasti, da imamo tudi v Sloveniji težave z grožnjo islamskega radikalizma?

V nedeljo v popoldanskih urah je odjeknila vest in videoposnetek, da je v petek središču Ljubljane, v nočnih urah prišlo do incidenta, kjer je moški razgrajal naokoli in pri tem kričal islamistično geslo “Alahu Akbar” (Alah je velik). Kmalu zatem je posredovala policija in razrešila situacijo. Do incidenta je prišlo, kot je razvidno iz posnetka, na Šubičevi ulici v Ljubljani. Spredaj je državni zbor, zadaj pa dnevno-nočni lokal Jet bar.

Ker smo želeli izvedeti podrobnosti dogodka, podobnih je namreč v zahodni Evropi čedalje več, so na policiji podali nenavaden odgovor, podoben tistim, kjer zanikajo možnost islamskega radikalizma, zato se sklicujejo na psihične težave osumljenca.

Incident so hitro pometli pod preprogo – brez znakov prekrška ali kaznivega dejanja
Na policiji so sporočili, da lahko v okviru določil Zakona o varstvu osebnih podatkov potrdijo, da so policisti Policijske postaje Ljubljana Center, 30. novembra 2019, okoli 1.30 na Šubičevi ulici v Ljubljani zaznali osebo, ki je kazala očitne znake psihičnih težav. “Oseba je vpila in se želela samopoškodovati, tako, da je z glavo udarjala v tla. Pri tem se je lažje telesno poškodovala.” Pri tem so poudarili, da so uporabili prisilna sredstva, da so preprečili nadaljnje samopoškodovanje. Dogodku niso pripisali elementov prekrška ali kaznivega dejanja, niti ni bila ogrožena varnost nobene druge osebe, prav tako oseba pri sebi ni imela nobenih predmetov s katerimi bi lahko koga poškodovala. Policisti so na kraj so poklicali reševalno vozilo. Osebo so predali v zdravstveno oskrbo in je ostala na zdravljenju.

Rok Kranjc

Sorodno

Zadnji prispevki

Spopad Gibanja Svoboda s Socialnimi demokrati

"Dobro je, da se Gibanje Svoboda in SD obdelujeta,...

Geopolitična šahovnica in spremembe v svetovnem redu

V sodobnem geopolitičnem okolju se razvijajo kompleksni premiki s...

Google je bil prisiljen zaustaviti prebujenski generator slik

Google je objavil, da je začasno ustavil svoj generator...