[Video] Poglejte si, zakaj večina Američanov ne želi več Joeja Bidna na mestu predsednika

Datum:

Če smo mislili, da je bil nekdanji predsednik ZDA Donald Trump smešen, je sedanji predsednik presegel vsa pričakovanja. S svojimi izjavami in dejanji je glavni akter v mnogih videoposnetkih in smešnih “memih”, ki so nastali ravno v “čast” njegovim parodijam. Zadnje ankete kažejo, da ameriškega predsednika Bidna podpira le 39 odstotkov Američanov, celo 64 odstotkov demokratov pa si ne želi, da bi se potegoval za drugi mandat. Za večino je največja težava njegova starost. Pri 79 letih je Biden najstarejši predsednik v ameriški zgodovini in njegovi pogoste čudne geste in izjave kažejo, da je starost naredila svoje.

Hrvaški dnevnik je objavil enega od mnogih posnetkov, kjer so združene nekatere izjave in dejanja sedanjega ameriškega predsednika Joeja Bidna, ob katerih se človek enostavno mora nasmejati, hkrati pa je dejstva govorijo o tem, da tako pomembne pozicije predsednika ne zmore več opravljati.

Predsednik ZDA Joe Biden je zaključil svojo turnejo na Bližnjem vzhodu, ki bo ostala v spominu predvsem zaradi njegovih smešnih izjav in gest, težave pa so mu povzročala tudi srečanja. Predvsem je javnosti ostalo v spominu “rokovanje z zrakom” ob srečanju z izraelskim predsednikom Isaacom Herzogom, eden njegovih zadnjih lapsusov pa je bil problem z branjem teksta med dajanjem izjave. Prebral je namreč vse, tudi tisto, kar ni bilo potrebno, na posnetku pa je videti, da sta tudi oba prisotna vključno s podpredsednico Kamalo Harris s težavo ostala resna.

Sodeč po zadnjih anketah naj bi Bidna podpiralo le 39 odstotkov Američanov, celo večina demokratov si ne želi več, da bi se potegoval za drugi mandat. Vsi si želijo novega obraza, ki ne bo mešal Ukrajincev in Irancev, kot se je to v eni izjav pripetilo Bidnu, ko je dejal, da “Putin lahko obkroži Kijev s tanki, vendar nikoli ne bo osvojil srca in duš iranskega naroda“. Večina največ težav pripisuje njegovi starosti. Pri 79 letih je Biden najstarejši predsednik v ameriški zgodovini in njegove pogoste čudne geste in izjave kažejo, da je starost naredila svoje. Ne le, da je Biden najstarejši predsednik v ameriški zgodovini, ampak ima tudi najmanj podpore na polovici svojega mandata v zadnjih sedemdesetih letih Amerike, poroča Dnevnik.hr.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Če si tranzicijski levičar, lahko dobiš kredit tudi na “lepe oči”?

Kako je mogoče, da novoustanovljena stranka dobi kredit za...

Luka Koper: Je SD zainteresirana za nadzor nad drogami?

Včeraj smo objavili tri dokumente, ki pričajo o rabotah...

Nizozemski aktivistki sodijo, ker je objavila posnetek agresivnih migrantov

Nizozemska aktivistka Raisa Blommestijn bo morala na sodišče, ker...

Republika Slovenija (in njena zemlja) na razprodaji

Najnovejša prodaja kmetijskih zemljišč v Prekmurju tiste, ki nam...