[VIDEO] To ni več smešno – Poglejte to histerično vpitje Marjana Šarca na srečanju LMŠ, zaradi česar ga na Twitterju primerjajo s fašističnim diktatorjem: “Ne oziraj se na vsakega psa, ki laja nate” in “Moramo skočiti v bazen, tudi če je prazen”

Datum:

Potem ko je na sejmu Agra v Gornji Radgoni nastopil kot predsednik vlade in se pred številnimi uglednimi gosti od doma in iz tujine spustil tako nizko, da je obračunaval s predsednikom Slovenske ljudske stranke Marjanom Podobnikom, zaradi česar so v SLS njegov nastop označili za največji “fiasko” kakšnega predsednika vlade v zgodovini sejma, je Marjan Šarec svoj sobotni “show” nadaljeval na srečanju podpornikov in simpatizerjev svoje stranke LMŠ v Arboretumu Volčji potok, kjer naj bi se zbralo med 1.500 in 2.000 ljudi. Predsednik vlade je na odru v slogu komunističnih diktatorjev rahlo razburjeno kričal in z roko udarjal po mizi, kako uspešna da je njegova stranka, in ob tem počel tisto, kar najbolje zna – delil ljudske modrosti.

https://twitter.com/JakaDolinar2/status/1165332378622947328

Marjn Šarec je na poletnem kongresu stranke LMŠ navdušeno razlagal, da je za njegovimi sodelavci uspešno, a naporno leto, omenjal je “trmo in pogum”, ki da sta mu prinesla uspeh. Ob tem, da na tem področju, razen dejstva, da je ob izjemno ugodni ekonomski klimi in kljub zvijanju z očmi v fiskalnem svetu, javnemu sektorju podelil nekaj bonbončkov, sicer Marjan Šarec nima kaj veliko pokazati, zato je raje več govoril o izzivih. Omenil je sprejetje proračuna, spremembe na področju zdravstva in socialnega varstva in spremembo davčne zakonodaje.

Kritiki in opozicija po letu dni vladi Marjana Šarca očitajo, da prav veliko ni delala, seje vlade so postale rekordno kratke, tudi rekordno hitro se končujejo, malo je točk dnevnega reda, malo je novih zakonov in podzakonskih aktov. Vlada Marjana Šarca po mnenju političnih analitikov trenutno ne počne praktično ničesar, a se to na njeni priljubljenosti ne bo poznalo, dokler ne nastopi zahtevnejše obdobje krize in padca gospodarske rasti.

Predsednik vlade je pozornost znova speljal z vprašanj o konkretnih dosežkih na ljudske modrosti, čemur Slovenci vztrajno dobro nasedajo. Tokrat je pozival k skoku v prazen bazen. (Foto: Twitter)

Seveda predsednik stranke, ki se imenuje po njem, tudi ni omenjal varnostne problematike, saj država nikakor nima pod nadzorom južne meje s Hrvaško, kjer nekontrolirano na naše ozemlje vsakodnevno vdirajo ilegalni migranti. Tudi na področju zdravstva se kljub menjavi ministra zaenkrat dela po ustaljenih tirnicah; čakalne vrste se niso zmanjšale, preplačuje se zdravstveni material, zdravniki pa so ves čas na robu stavk.

Hudomušni komentarji na Twitterju: “Naj predsednik vlade skoči v prazen bazen”
Šarec je sicer v Arboretumu dokazal, da je najboljši, ko nastopa in ne opravlja resne državniške funkcije. Na odru je v soboto popoldne delil ljudske modrosti, čemur so člani njegove stranke navdušeno ploskali. ”Če želimo nekaj narediti, je včasih tudi treba nehati cincati, treba nehati se spraševati, ali je voda v bazenu in kako topla je, ampak je treba preprosto skočiti,” je dejal. Na Twitterju se je na to temo kasneje pojavilo kar nekaj privoščljivih komentarjev, ki želijo videti, kako predsednik vlade skoči v prazen bazen. Tudi zato, ker je Šarec svojim kritikom dal vedeti, da jih vidi zgolj kot živali.

“Če imaš končni cilj in če imaš svojo pot, se ne oziraj na vsakega psa, ki laja nate, ker ne boš dosegel cilja. Vsak naj pometa pred svojim pragom, pa bomo vsi bolj uspešni,” je histerično kričal na odru v Arboretumu in si nakopal dodatno jezo uporabnikov Twitterja. “Zanj Slovenci niso ljudje, ampak psi,” je zapisal Bojan Drakšič. Uporabnik “Tolemamo” je hudomušno pripomnil, da smo bili nazadnje hrčki, kar da je torej že napredek. Bolj resen je bil Viktor Hajsinger, ki je menil, da je takšne izjave sposoben le največji politični primitivec. Sergej Pušnar je šel še korak dlje: “Diši po fašizmu.”

Lado Golo je okrcal oba Šarčeva sobotna govora s komentarjem, “da je Šarec postal odločnejši v vnaprejšnji diskvalifikaciji pred vrnitvijo Slovenske ljudske stranke v parlament kot v odločanju na politični sceni”. Novinarka tednika Demokracija Petra Janša pa je izpade predsednika vlade strnila v dve pomenljivi besedi: “Radio Ga Ga!”

Znova je “blestela” tudi Irena Joveva, iz katere so se ponovno norčevali na Twitterju. (Foto: STA)

Irena Joveva se hitro uči od svojega predsednika: “Raje sem iskrena in fer, kot blefer!”
Zabavno sobotno popoldne s pridihom nenamerne samoironije je popestrila tudi novopečena evropska poslanka Irena Joveva, ki je letos spomladi povsem pogorela na soočenjih za evropske volitve, a je bila kljub floskulam in zardevanju zaradi neznanja vseeno izvoljena. “Moja dejanja bodo glasnejša od mojih besed. Raje sem iskrena in fer, kot blefer,” je gostom z nasmeškom razlagala 30-letna Jeseničanka, ki je na soočenjih spomladi resda večkrat “iskreno” priznala, da je “blefer” na politični sceni. Med drugim, ko so jo spraševali o Trianonski pogodbi in ni vedela, o čem novinar sploh govori.

https://twitter.com/JakaDolinar2/status/1165346534688342016

Za popestritev med igralsko-političnimi nastopi Marjana Šarca in njegovih poslancev je skrbela pevka Tanja Žagar. Poletno druženje Liste Marjana Šarca sicer zaključuje obdobje političnega mrtvila, sledita pa vroča politična jesen in drugo leto levičarske vlade, ki se bo morala soočiti s prvimi resnimi izzivi in tudi večjimi težavami, kako ob nedelu ohraniti navidezno visoko javno podobo.

Tibor Ferk

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...