[Video] Prijavite se na pohod za življenje!

Datum:

Skupina zagovornikov življenja, ki skuša nosečnice, ki se odločajo za splav prepričati, da to ni njihova edina rešitev bo v soboto 3. oktobra v Ljubljani organizirala “Pohod za življenje”. Kot poroča spletna stran 24kul.si ga bodo izvedli v skladu s predpisi, ki veljajo v času epidemije koronavirusa ter pod navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Zagovorniki življenja se bodo zbrali pred cerkvijo sv. Jakoba in se sprehodili do Prešernovega trga. Že zdaj pa so začeli z akcijo molitev za nerojene otroke. Želijo si zmoliti 700 tisoč Zdravih Marij za 700 tisoč umrlih nerojenih otrok v zadnjih 70 letih. 

Pohod za življenje 2020 bo v soboto, 3. oktobra 2020, v Ljubljani in ga organizira Zavod za družino in kulturo življenja. Pohod bodo izvedli v skladu s predpisi, ki veljajo v času epidemije koronavirusa ter navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in bo varen za vse udeležence. “Bistvo omenjenega projekta je, da je nerojeni otrok človek, da so ženske ki naredijo splav v stiski, da rabijo pomoč, da splav ni edina rešitev, predvsem pa se to združi v praznovanje življenja,” je dogodek opisala koordinatorka pohoda za življenje Urška Cankar Soares, ki pravi da se dogodka udeleži veliko družin in se ga že zelo veselijo.

“Pri pohodu za življenje 2020 sodelujem predvsem iz treh temeljnih razlogov. Prvič zato, ker želim podpreti širša prizadevanja v naši družbi v podporo pravic in nerojenih otrok do življenja. Potem drugič zato, ker želim podpreti tako imenovano ničelno stopnjo do vseh oblik nasilja nad nerojenimi otroki in tretjič, da tudi z udeležbo na takem pohodu javno izrazim podporo vsem materam, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov žalujejo za svojimi nerojenimi otroki. Prepričan sem, da Slovenija potrebuje danes takšen pohod in da je udeležba na takšnem pohodu eden najboljših načinov, kako se lahko javno zavzamemo za vrednote življenja,” je povedal docent moralne teologije Tadej Strelovec.

Po besedah Cankar Soareseve je njihov temeljni cilj to, da bi ženskam pomagali, da ne bi bila njihova prva misel, da morajo narediti splav. “Jaz mislim, da kljub vsemu, v tej dobi informiranosti, kjer smo, se toliko malo parov odloči za posvojitev. Jaz mislim, da je posvojitev ena taka čudovita stvar,” je še poudarila.

S projektom želijo zmoliti 700 tisoč Zdravih Marij za vse nerojene otroke
V pripravi na Pohod za življenje 2020 želijo, da se Slovenija poveže v molitvi za nerojene otroke z akcijo 700 tisoč Zdravih Marij za 700 tisoč umrlih nerojenih otrok v zadnjih 70 letih. Molitveni namen: “Za pokojne nerojene otroke”. Ker vodijo evidenco napovedanih in opravljenih molitev, da bodo vedeli, če so izpolnili cilj, zato naprošajo vse, ki bodo opravili molitev, da to sporočijo na elektronski naslov: [email protected]. Sporočite koliko molitev boste opravili vi, vaša družina, molitvena, zakonska skupina itn. “Molitev je naš dar za pokojne nerojene otroke,” so še poudarili.

“Življenje nam je dano kot  Božji dar. Dobili smo ga zastonj, brez lastnega truda. Koliko lepega lahko naredimo drug za drugega, ker imamo življenje in ga imamo radi! Hvala vam, ker sodelujete pri reševanju človeških življenj – pri reševanju najšibkejših, nedolžnih in najmlajših članov naše družbe,” so zapisali na spletni strani zavoda.

Udeležba na pohodu je brezplačna. Z organizacijo pohoda za življenje pa je povezanih kar nekaj stroškov, zato prosijo vse, ki lahko finančno pomagajo, da jim priskočite na pomoč. Sredstva lahko nakažete na račun: Zavod za družino in kulturo življenja, Tržaška 85, 1000 Ljubljana, IBAN: SI56 0430 2000 3285 568, referenca SI99, namen: Pohod za življenje 2020.

Več o projektu si lahko preberete TUKAJ.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...