[Video] Putin o burnih odzivih na stripe Charlie Hebdo, ki so privedli do obglavljanja v Parizu: “Multikulturalizmu na Zahodu je spodletelo”

Datum:

Ruski predsednik Vladimir Putin se je vključil v razpravo o mejah svobode govora in spoštovanja dostojanstva vernih ljudi. Prepričan je, da je odziv na protimuslimanske karikature, ki so se končali z obglavljenjem na ulici, dokaz, da je zahodni multikulturalizem klavrno propadel.

Ruski predsednik Vladimir Putin je priredil letno tiskovno konferenco za novinarje, na kateri je po poročanju RT, med drugim spregovoril tudi na temo multikulturalizma v Evropi in z njim povezanega sobivanja islama in razsvetljenskih vrednot Evrope. Putin je prepričan, da so nedavni incidenti v Franciji dokaz, da je multikulturalizem na evropski način zašel v slepo ulico in da je propadel.

Prejšnji teden je Putin ruskemu zunanjemu ministrstvu naročil, naj “prek mednarodnih organizacij začne razprave o vprašanjih, povezanih s tistimi, ki žalijo prepričanja vernih ljudi in spodbujajo medversko sovraštvo in konflikte.” Uradniki bodo zdaj sestavili poročilo o svojih načrtih do začetka marca prihodnje leto.

Do tega prihaja po tem, ko je bilo v Franciji kar sedem moških čečenskega rodu obtoženih zaradi domnevne vpletenosti v divjaški umor učitelja zgodovine, Samuela Patyja v Parizu oktobra. Tožilci trdijo, da je bil Paty tarča 18-letnega Abdullaha Anzorova, ker je na predavanju o svobodi govora svojemu razredu pokazal vrsto karikatur preroka Mohameda.

 

Paty kot “tihi junak”

Francoski predsednik Emmanuel Macron je po incidentu sprožil polemike v islamskem svetu, ker se je poklonil Patyju kot “tihemu junaku” in “obrazu republike”. Številne muslimanske države so napovedale bojkot francoskih izdelkov, nekateri protestniki pa so na ulici zažgali podobe Macrona.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...