[Video] Putin pripravil svoje vernike do spanca in različnih grimas

Datum:

Po spletu se širijo posnetki nezainteresirane skupine Putinovih slušateljev iz njegovega zadnjega nagovora zvezni skupščini oz. parlamentu. Glede na prve odzive svetovne javnosti ni povedal veliko pomenljivega, temu pa pritrjujejo tudi izrazi na obrazih. 

Putin je imel govor v okviru rednega letnega nagovora poslancem zveznega parlamenta. V govoru se je dotaknil vojne v Ukrajini, ruskih jedrskih kapacitet, domačega gospodarstva in širših odnosov z Zahodom.

Pričakovanja pred govorom so bila velika. Rusija se namreč pripravlja na predsedniške volitve, na katerih pa Putin (tudi tokrat) ne bo imel omembe vrednih tekmecev. Putin je v svojem govoru ponovil absurdne trditve, da Rusija z invazijo na Ukrajino brani svojo suverenost in da je primarni cilj vojne “denacifikacija” Ukrajine.

Nekatere politične kroge pa bolj kot analiza besed ruskega predsednika zanimajo odzivi Putinovih slušateljev.

Na kompilaciji najbolj nenavadnih odzivov tako vidimo nekdanjega ruskega predsednika in premierja Dimitrija Medvedjeva med dremežem in druge visoke politične predstavnike, med njimi pa tudi predstavnike ruske vojske.

Govor je trajal dve uri in pol. V seriji domnevnih dosežkov mu je uspelo priznati tudi nekaj manj prijetnih dejstev. Putin je priznal, da je revščina še vedno akutni problem ruske družbe.

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Svet se pripravlja na globalni spopad, Golob pa nabira šparglje in zajtrkuje

Neposredni napad Irana na Izrael je povsem in za...

Utrinki iz nedeljskih srečanj podpornikov stranke SDS

Včeraj je potekalo srečanje članov in podpornikov Posavske in...