[Video] Računalniški strokovnjak: Volilna prevara je zelo lahko dokazljiva!

Datum:

6. novembra 2020, tri dni po ameriških predsedniških volitvah, je upokojeni operativec ameriške vojaške obveščevalne službe Anthony Shaffer izpostavil, da ima predsednik Donald Trump na svoji strani ustavo in je zmagal na volitvah. Shaffer je povedal, da je lažne glasove možno identificirati, to pa bi pomenilo Trumpovo zmago.

                   

Če je upokojeni podpolkovnik in trenutni predsednik London Center for Policy Research Anthony Shaffer nekaj dni po ameriških predsedniških volitvah opozarjal, da bi bilo lažne glasove zelo enostavno identificirati, je zdaj njegove trditve potrdil še računalniški strokovnjak Jovan Hutton Pulitzer, bolj znan kot izumitelj QR kode.

“Res preprosto je dokazati, da je prišlo do ogromne prevare v teh volitvah,” je po poročanju The Gateway Pundit povedal Hutton Pulitzer. “Želim, da vsi razumejo, da te fizične glasovnice z volitev, ko gredo v stroj ta naredi kopijo. To je vaša last kot ameriškega državljana.” Hutton Pulitzer je pojasnil, da se takšna kopija glasovnice mora hraniti še 22 mesecev po končanih volitvah. Ko je Hutton Pulitzer enkrat videl, da so sodnikom in tožilcem začeli pripovedovati pravljice, kako in česa vse naj ne bi bilo mogoče preveriti, je bilo jasno, da želijo skriti svoje zločine.

Glasovnice po pošti morajo biti prepognjene
Za lažje razumevanje je Hutton Pulitzer opisal celoten postopek pri glasovanju preko pošte, saj naj bi največ spornih glasovnic bilo ravno takšnih. Začne se s tem, da stroj glasovnico natisne. Natisnjena glasovnica je primerno označena in vsebuje skrito kodo. Stroj nato prepogne glasovnico, nakar jo odpihne v prvo kuverto, in nato še v drugo kuverto. Preden uradniki odpošljejo volivcem take glasovnice sistem glasovnico skenira. Prepognjena glasovnica v dveh kuvertah nato roma vse do volivcev.

Včasih je bilo treba za glasovnico po pošti pravočasno zaprositi vnaprej, a kakor opozarja Hutton Pullitzer, so si letos demokrati privoščili in glasovnice na veliko razpošiljali. Ko enkrat volivec dobi tako glasovnico domov, najprej odpre eno kuverto, nato drugo, dokler ne pride do glasovnice, ki jo mora razpreti. Volivec obkroži željenega kandidata, nakar je potrebno glasovnico spet prepogniti, da bi šla v priloženo kuverto in jo odposlati. Sčasoma takšna glasovnica pride do volilnih funkcionarjev, ki bodo kuverto odprli, glasovnico razprli in zabeležili za koga je volivec glasoval. Hutton Pullitzer je poudaril, da v celem opisanem postopku ni niti omembe Dominiona ali ostalih načinov volilne prevare, ki so se jih posluževali demokrati, a je vseeno zelo enostavno odkriti ali je glasovnica lažna ali ne.

Forenzična analiza bi zagotovo razkrila tistega, ki je glasovnico izpolnil
Odgovor se namreč skriva v prepognjenih glasovnicah. In cela vrsta glasovnic oddanih po pošti ni bila prepognjena. “Kako je lahko glasovnica oddana po pošti, če nima nobenih znakov, da je bila kadarkoli poslana?” se sprašuje Hutton Pullitzer. Vse glasovnice volivcev, ki glasujejo v odsotnosti ali po pošti so prepognjene, ko gredo v kuverto. S forenzično analizo je zelo lahko ugotoviti, ali gre za glasovnico oddano po pošti ali ne. Vsaka glasovnica ima namreč tako imenovane “kinematične artefakte”. Sledove, ki nakazujejo prepogib lista papirja. Če glasovnica oddana po pošti nima prepogiba, ne more biti legalna glasovnica, saj ni bila nikoli poslana o pošti.

A to je samo najbolj očiten primer, opozarja Hutton Pullitzer, kajti vse glasovnice ravno tako vsebujejo tudi kodo, ki ne nevidna prostemu očesu, s katero je možni identificirati napravo, ki je volilni listič natisnila. Ravno tako forenzična analiza lahko razkrije ali je glasovnico izpolnil človek, ali stroj. Tu se skriva tudi razlog, zakaj oblastniki v ključnih državah niso pripravljeni sodelovati in se na vse kriplje borijo proti zahtevam volivcev, da se preverijo vsi prešteti glasovi in primerjajo podpisi na ovojnicah. Težko je primerjati podpise, če ni ovojnic, ker glasovnica ni bila nikoli poslana.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...

Zelenski: “Mirovnega vrha bi se morala udeležiti tudi Rusija”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v okviru priprave drugega...