[Video] Skrajna Levica v oblakih: stanovanja bodo gradili s 7 evri na kvadratni meter

Datum:

Luka Mesec in matematika res ne pašeta skupaj. To se je ponovno pokazalo med včerajšnjo referendumsko debato na temo zakona o vladi, ko je koordinator oz. de facto predsednik Luka Mesec zatrdil, da se bo v letošnjem letu za reševanje nepremičninske problematike namenilo 25 milijonov evrov. Kako? Gradilo se bo stanovanja, s stroškom 7 evrov na kvadratni meter. Zveni absurdno? Zgolj zato, ker je.

V ponazoritev, povprečna cena gradnje hiše investitorja stane od 800 do 1500 evrov na kvadratni meter. Luka Mesec je tako, preko palca, od 100 do 200 krat podcenil gradnjo stanovanj. Meščeva napoved je tako nesmiselna, tako odtujena od ekonomske resničnosti, da se lahko primerja samo še z eno izjavo, katere avtor je prav tako njegova socialistična ekscelenca. Saj se spomnite, ko je izjavil, da so slovenski izvozniki Ahilova tetiva gospodarstva, mar ne?

Absurdno izjavo je nato pograbil poslanec SDS Andrej Hoivik, ki je občinstvu pojasnil, kaj točno je Luka Mesec mislil, ko je govoril o gradnji stanovanj s stroškom 7 evrov na kvadratni meter. “25 milijonov evrov v letu 2023 bo minister Luka Mesec zapravil za to, da bo dobil študijo, kako za 7 evrov na kvadratni meter zgraditi 20.000 neprofitnih stanovanj.”

Na ekonomsko znanost po Luki Mescu se je odzval tudi drugi sodelujoči v včerajšnji debati Aleš Primc, ki je na spletu zapisal: “Vsi, ki imate 490 evrov! Nesite ji Luki Mescu in vam bo zgradil stanovanje 70 m2. Danes je v Tarči na RTVS zagotovil, da bo gradil stanovanja po 7 EUR na m2.”

Ali želi Mesec zapraviti 25 milijonov za študije?
Morda pa predsednik skrajne Levice le ni tak ekonomski analfabet, kot se v javnosti predstavlja. Morda se je le izgovoril, ker mislijo omenjenih 25 milijonov preprosto zapraviti za študije. Poslanec Hoivik je namreč pred dnevi objavil posnetek lastne razprave iz Državnega zbora, v katerem je razgalil, da pod proračunsko postavko, ki namenja 25 milijonov evrov za gradnjo stanovanj, ni nobene obrazložitve, kako se bo ta denar porabil. “Zanimalo me je, kako je ta postavka definirana in kaj piše. Preberem obrazložitev posebnega dela … prazno. Čist prazno. To, kar je gospod Jakopovič v stališču Levice povedal– ja, planirali bomo, zapravili bomo 25 milijonov evrov za planiranje …”

Gal Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...