[Video] Slaba parodija nekega umetnika: Pregl na dan državnosti “umetniško” razstrelil Aljažev stolp

Datum:

Likovni umetnik Arjan Pregl je poskrbel, da je na dan, ko praznujemo 30 let od razglasitve samostojnosti, barva njegovega peresa pljusknila krepko čez rob dobrega okusa. Da bi se ponorčeval iz našega medija, ki mu predstavlja trn v peti, je namreč objavil posnetek, v katerem osem umetnic navidezno razstreli Aljažev stolp, ob tem pa je dodal ključnika #30LetOsamosvojitve in #Slovenija. In dela tega umetnika naj bi predstavljala našo državo v Bruslju? Ne, hvala.

                   

Ljubljanski prvi čopič, Arjan Pregl, rad omeni, da Nova24TV laže. “Sem danes že omenil, da Nova24TV laže? Da je nekredibilen medij, ker objavlja laži. Da njeni novinarji lažejo, da njen urednik ne popravi vsebine, za katero ve, da je lažniva? Da skratka Nova24TV zavestno širi laži? Ne? No, Nova24TV laže, njeni novinarji lažejo, urednik tudi,” je na Twitterju sporočil v začetku tega tedna, v komentarju pa je ob tem še dodal, da ima Nova24TV manjši domet kot njegov Twitter profil. “Saj to jih pa muči,” je ugotovil. Nekateri menijo, da Preglu umetniška obrt ne gre najbolje od rok – te ocene se bomo vzdržali – a sodeč po njegovih zapisih, je morda vseeno bolje, da se drži svojega čopiča, voščenk, karkoli pač že uporablja. Med drugim je namreč tudi zatrdil, da je aktualna vlada “zadolžila še naše vnuke, sprožila devastacijo okolja, močno načela medijsko svobodo, covid vzela kot alibi, da nastavi stotine svojih kadrov, mnogo popolnoma nesposobnih, obenem pa z (ne)ukrepi povzročila razmere za 4500 mrtvih.” Katastrofa je premila beseda, je pri tem ocenil. Poleg tega pa je po njegovo tudi uravnoteženost (medijev) “butast koncept, ki predstavlja “pro in contra” poglede na holokavst ali ravno zemljo, recimo.” Edino, kar po njegovo res šteje, je profesionalno novinarstvo, tega na RTV – po Preglovi oceni imajo, na Nova24TV pa še s konceptom niso seznanjeni, je zapisal. Zberemo sredstva za nove barvice?

No, Preglu Nova24TV očitno predstavlja precejšen trn v peti. Danes je namreč “našel na Youtubu” prirejen prispevek naših TV-novic, ki naj bi poročal o tem, da je osem umetnic razstrelilo Aljažev stolp na Triglavu – in to, šokantno, za javni denar. Glede na to, da je našel posnetek na Youtubu praktično isto sekundo (ali pa celo malo prej), ko je bil tja tudi naložen, seveda lahko sklepamo, da je sam tudi avtor te produkcije. O umetniškem vtisu ponovno ne bomo razpravljali, lahko pa brez dvoma poudarimo, da je tovrsten “hec” na dan, ko slavimo 30 let od razglasitve državnosti, milo rečeno neprimeren, če ne celo slaboumen. Razstreliti, pa čeprav zgolj navidezno, nacionalni simbol, zato ker ti ni všeč določen medij? Resno? Gospoda Pregla bi moralo biti pošteno sram. Tudi zato, ker se ima – konec koncev – za neko eminentno osebnost, za razliko od nas, ki smo le trobilo in si lahko privoščimo tako rekoč vse. Ne?

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...