[Video] Nenavadni zvoki na podstrešju so ponoči strašili malezijsko družino

Datum:

Ekipa gasilcev, ki jih je poklicala družina v Maleziji zaradi nočnih nenavadnih zvokov na podstrešju, je ob prihodu na kraj dogodka imela kaj videti.

                   

“Slišali so nenavadne zvoke nad seboj, ko so ponoči skušali spati”, je navedeno v objavi ob videu na Twitterju. In glede na to, da so kače v Maleziji precej pogost pojav, bi morala biti za gasilce lahka naloga odstraniti kačji rep v razpoki na stropu.

Kače so za Malezijce resna grožnja, saj je tam po podatkih Animalie več kot 96 vrst kač. Najbolj nevarno pa je, če so v hiši v času parjenja. S tem se je nedavno soočila malezijska družina, zato je poklicala gasilce, ki dogodka zagotovo nikoli ne bodo pozabili. “Slišali so nenavadne zvoke nad seboj, medtem ko so ponoči skušali zaspati”, je navedeno. Po prihodu gasilcev pa je sledil prizor, ki ga bodo tako družina kot reševalna ekipa sanjali še nekaj časa. Na posnetku je na začetku mogoče videti, kako rep pitona visi s stropa. Gasilci so ga skušali potegniti dol, nekaj sekund kasneje pa se je strop podrl in sledil je grozljiv prizor.

Trije ogromni pitoni so viseli s stropa. Dejstvo je, da je zanje sezona parjenja, zato so to storili na njim »udobnem mestu«. Mrežasti piton izvira iz južne in jugovzhodne Azije.  Je najdaljša kača na svetu in je med tremi najtežjimi. Pari se sezonsko in ne nujno vsako leto. Samice običajno odložijo 20–40 jajc; vendar je velikost legla odvisna od velikosti telesa, tako da velike samice lahko odložijo več kot 100 jajc. Povprečna življenjska doba teh kač v naravi ni znana, vendar so nekatere v ujetništvu živele skoraj 30 let.

Kako se je reševalna akcija zaključila, sicer ni znano, vendar sodeč po tujih virih na podstrešju niso našli jajčec pitonov – zasačeni so bili torej ob pravem času. Ne glede na to novico pa številni uporabniki Twitterja menijo, da bi raje “zažgali hišo” ali se “preselili”, kot pa se vrnili nazaj. Bi si vi upali?

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki