[Video] Šokantno razkritje: Levičarski Twitter ne verjame v svobodo govora

Datum:

Zahvaljujoč projektu Veritas lahko slišimo višjega inženirja na Twitterju, ki priznava, da gre za velikanski komunistični propagandni stroj, je zapisala Monica Crowley. “Twitter ne verjame v svobodo govora,” je med drugim dejal Siru Murugesan v seriji posnetkov s skrito kamero, ki jih je pozno v ponedeljek objavil Project Veritas. Murugesan je bil posnet tudi med priznanjem, da levičarska naravnanost podjetja neposredno vpliva na vsebino na spletnem mestu. “Ne vem, če lahko oba pola resnično sobivata na eni platformi,” je komentiral

Siru Murugesan, senior inženir na Twitterju, je priznal, da Twitter ne verjame v svobodo govora, za razliko od Elona Muska, ki verjame v svobodo govora. “On je kapitalist, mi pa ne funkcioniramo kapitalistično, prej zelo socialistično,” je še povedal in poudaril, da so kot komunisti. Woke usmerjeno Kalifornijo so ljubkovalno poimenovali “Komifornija”. Murugesan je dejal, da cenzurirajo desnico, ne pa levo usmerjenih. Po Murugesanovem mnenju desničarji bolj verjetno tolerirajo žaljiva sporočila, medtem ko levičarji preprosto zapustijo stran. Levica je tista, ki zahteva cenzuro.

“Nekateri moji kolegi so super levi, levi, levi, levi, levi,” je dejal inženir in dodal, da so številni zagrozili, da bodo dali odpoved, če bo Musk prevzel Twitter in uveljavil svoj model svobodnega govora. Mnogi njegovi kolegi “sovražijo” idejo, kaj bi se lahko zgodilo, če bi se uresničil prevzem v vrednosti 44 milijard dolarjev. Tam zaposleni so do sedaj lahko počeli, kar se jim je zljubilo, nekateri so jemali dopust tudi za cel mesec. Seveda jih skrbi, da bi z Muskom prišlo do sprememb tudi na tem področju. “V bistvu sem šel v službo štiri ure na teden v zadnjem četrtletju,” je inženir pojasnil, kako poteka delovnik v njihovem podjetju.

Posnetek je očitno opazil tudi Musk,  Twitter pa še ni uradno komentiral posnetkov, ki so pricurljali v javnost – zaposleni naj bi sicer prejeli pošto o varovanju notranjih pogovorov in politike podjetja. Zanimivo je, da je upravni odbor družbe Twitter Inc. dejal, da namerava uveljaviti pogodbo v vrednosti 44 milijard dolarjev in dodal, da je transakcija v najboljšem interesu vseh delničarjev. “Nameravamo zaključiti transakcijo in uveljaviti sporazum o združitvi,” je upravni odbor dejal v torek v izjavi za Bloomberg News. Direktorji so pred tem glasovali za soglasno priporočilo delničarjem, da odobrijo Muskovo ponudbo za 54,20 dolarjev na delnico. Musk je sicer pred kratkim podvomil o svojem nakupu, saj je podvomil o oceni podjetja, da je vsega skupaj le pet odstotkov Twitter računov lažnih oziroma avtomatiziranih.

Na spletu pa se je pojavil še en posnetek, na katerem se glavni partner Twitterja Alex Martinez norčuje iz Elona Muska – zaradi avtizma –  poleg tega pa pravi, da je Woke ideologija odgovorna za nezmožnost podjetja za “dobiček”. Martinez je še dejal, da ljudje ne bi smeli imeti pravice povedati, kar hočejo, Twitter pa da deluje kot svetovna policija, ker vedo, kaj je najboljše za planet. “Mi ostali verjamemo v nekaj, kar je dobro za planet in ne v to, da ljudem omogočimo svobodo govora,” je dejal Martinez. No, morda bi se moral Martinez držati svojih lastnih prepričanj – to, da se norčuje iz Muska, češ da je zaradi avtizma poseben, je najmanj neokusno.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...

[Video] Veleposestnica Nika Kovač razkazovala svojo ogromno teraso

Kulturni fenomen Nike Kovač postaja iz dneva v dan...

Golobov in Jankovićev podžupan letoval v luksuznih hotelih za drobiž

Ljubljanski podžupan Samo Logar iz vrst Gibanja Svoboda je...

Dežman ob petnajstletnici vstopa v morišče Huda Jama: Titofilni konzervativci zavračajo dialog!

Predsednik Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč...