[Video] Šokantno: snemalca v Čilu oropali med poročanjem v živo – Čile pod marksističnim predsednikom vsak dan nasilnejši

Datum:

Snemalca pomembne televizijske mreže v Čilu so v ponedeljkek sredi prenosa v živo oropali. To je bil že drugi tovrstni incident, potem ko so pred kratkim oropali poročevalca, ki je v živo poročal o požaru v študentskem naselju in pri tem uporabljal mobilni telefon. Pod novo marksistično oblastjo je v državi vsak teden več kriminala.

Po tem, ko je oblast marca letos prevzel marksistični predsednik Gabriel Boric – potomec hrvaških migrantov – so razmere v Čilu vsak dan bolj napete. Boric je kandidiral na okoljevarstveni, pritkapitalistični platformi s fanatičnimi skrajno levimi podporniki, ki so se celo fizično lotevali osebja kampanje njegovega nasprotnika Joseja Antonia Karsta. Levičarsko nasilje je zdaj v tej – nekoč najbolj napredni latinskoameriški državi – postalo vsakodnevno.

Incident, v katerega je bil vpleten snemalec, se je zgodil v živo na omrežju Chilevisión, ko je novinar José Alejandro Aristimuño poročal o naraščajoči vrednosti ameriškega dolarja – in padcu čilskega pesa. Rop se je zgodil nekaj sekund, preden so se voditelji omrežja obrnili proti Aristimuñu, ki je skušal začeti svoje poročilo, vendar ni mogel nadaljevati, saj so ravno v tistem času v živo oropali njegovega snemalca.

Čeprav obstaja načrt s strani centralne bankeno, počakajmo malo, saj so nam praktično v živo ukradli telefon, a bomo nadaljevali s poročilom …” je govoril novinar v kamero.

Voditelji v studiu niso točno vedeli, kaj se dogaja. “Oprosti, Alejandro … pravkar so ti ukradli telefon, medtem ko si poročal?” je vprašal voditelj.

“Da, našega snemalca so pravkar oropali. Vzeli so mu telefon. Bil je dostavljalec hrane, sodeč po njegovem nahrbtniku,” je odgovoril Aristimuño. “To se je zgodilo pred nekaj sekundami.”

Kot je poročala argentinska tiskovna hiša Infobae, je bil incident podoben ropu, posnetem z mobilnim telefonom, ukradenim med prenosom v živo na Facebooku 15. julija. Voditelj oddaje Araucanía 360 je intervjuval gasilca in strokovnjaka za strupene snovi Miguela Grandona v študentskem naselju Universidad de la Frontera (UFRO) prek Zooma, ko je bila kamera nenadoma zatemnjena in slišali so se zvoki, ki so nakazovali, da je za kamero prišlo do fizičnega obračuna.

Zmedenega voditelja Miguela Ángela Carrilla lahko slišimo, kako sprašuje: “To je potegavščina, kajne?” V poznejšem intervjuju je Carrillo dejal, da česa podobnega v svoji 30-letni karieri še ni doživel in da ga je dogodek pustil brez besed.

Grandon je pozneje za Chilevisión dal izjavo, v kateri je pojasnil, da ga je pet posameznikov napadlo med prenosom v živo – vzeli so mu denarnico, računalnik in mobilni telefon.

Eden od njih mi je vzel telefon, s katerim sem se pogovarjal, oseba na levi me je udarila s pištolo v tilnik, tretji me je metal po tleh, me brcal, na koncu pa so mi vzeli vse, kar sem imel na sebi,” je pojasnil Grandon. Izjavil je, da je utrpel manjše poškodbe in “majhen šok”, vendar je imel “veliko srečo”.

Imel sem veliko srečo, ker bi me na koncu lahko ustrelili, a so me le pretepli,” je dejal v intervjuju, “na srečo je bilo 15 metrov stran podjetje, ki ga je vodil nekdo, ki mi je želel pomagati, zato mi niso mogli vzeti še avtomobila,” je pojasnil.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Multimilijonarska filmska zvezda se je označila za “srednji razred”

Filmska zvezda Cate Blanchett je na spletu pritegnila precej...

SDS slovenskim ribičem: “Niste sami!”

Slovenska demokratska stranka je vložila predlog spremembe zakona, s...

Politično klanje med “koalicijskima” Volkom in Brglezom zaradi Palestine

Do slovenskega priznanja Palestine še vedno ni prišlo. Radikalnejši...