[Video] Sta to dva največja oboževalca Janeza Janše?

Datum:

Med tiste, ki so naravnost obsedeni z omenjanjem nekdanjega predsednika vlade in predsednika stranke SDS Janeza Janše, se nedvomno uvrščata televizijski voditelj Uroš Slak in Nika Kovač. To dokazuje njun nedavni pogovor Ena na ena, ki naj bi sicer od blizu predstavljal gosta in njegovo delovanje. 

Ko je Nika Kovač govorila o sebi, očitno ni zmogla, da ne bi neštetokrat omenila Janeza Janše, ravno tako pri podajanju vprašanj brez omembe prvaka največje opozicijske stranke ni zmogel niti Uroš Slak. Ker je bilo število omemb imena, ki jih lahko slišite tudi iz priloženega posnetka, res tako veliko, ne čudi, da se pri marsikomu pojavi opazka, da sta Kovačeva in Slak z Janšo naravnost obsedena.

Če se kdo na tem mestu sprašuje, čemu je omenjena dvojica toliko pozornosti namenjala Janši, čeprav ni več predsednik vlade, je odgovor na dlani. Močni akterji levice se namreč zavedajo, da jim v prihajajoči predsedniški bitki največjo konkurenco predstavlja poslanec Anže Logar. Ker Logar za razliko od kandidata SD in Gibanja Svoboda Milana Brgleza in Nataše Pirc Musar, ki uživa podporo Milana Kučana, nima polno masla na glavi, ne čudi, da se ga poskuša na vsak način blatiti s povezovanjem z Janšo. Janšo se tako blati in omenja z namenom, ker pač drugega materiala za napadanje Logarja ni. Tudi tisti, ki mu Logar ni blizu, mora namreč priznati, da je človek dialoga, kar je pomembna lastnost za predsednika republike.

Obsedenost Kovačeve je še posebej zanimiva, saj sama sicer Janši poskuša vseskozi očitati, kako naj bi bil on obseden z njo, ko kdaj opozori na to, da Kovačeva predstavlja tisti del prebivalstva, ki mu je dobro postlano z rožicami. Ker pa je Janša znan tudi kot kritik financiranja tistih nevladnih organizacij, katerih namen je v osnovi izvajanje političnega aktivizma, pa po eni strani ne čudi, čemu Kovačevo toliko motijo njegove besede. Težko je ugotoviti, kdo je večji oboževalec Janše. Za dobro zdravja dvojice pa upamo, da Janše tudi ne sanjata.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...