Angleška policija poziva državljane, naj prijavijo “zločin iz sovraštva”, poimenovanje transeksualca z biološkim imenom

Datum:

V torek je notranja ministrica Združenega kraljestva Suella Braverman kritizirala policijo v Leicestershiru, potem ko je ta poslala tvit, v katerem je prebivalce spodbudila, naj prijavijo zločin iz sovraštva t. i. “deadnaming” (nazivanje z “mrtvim” imenom). Tak zločin se zgodi, ko nekdo uporabi prejšnje ime posameznika, ki je spremenil svoje ime, potem ko se je odločil identificirati kot drug spol.

                   

“Ta teden sem opazila, da je policija zmedena v zvezi s tem, kaj je “zločin iz sovraštva”. Policija mora uveljavljati dejanske zakone in se boriti proti dejanskim zločinom,” je tvitnila Bravermanova v odgovor na zdaj izbrisani tvit policije Leicestershirea. “Svobodo govora je treba zaščititi in uporabiti sorazmeren pristop.”

Prvotni tvit je navajal: “#Zločin iz sovraštva lahko prijavite prek Stamp It Out,” in je vseboval naslednjo grafiko:

(Foto: DW)

“Pogosto me kličejo po mojem prešnjem moškem imenu, a to nisem jaz. Lahko je zelo boleče, sploh, ko ljudje to jemljejo kot šalo” – Jane, 57

Seveda so se mnogi spraševali, zakaj bi se v kaj takega sploh vpletala policija.

V svoji uradni vlogi Bravermanova nadzoruje policijo v Združenem kraljestvu in se je zdaj odločila, da odločno prekine takšne neumnosti. Obljubila je tudi, da bo tvitu prišla do dna, pa tudi vsem drugim policijskim virom, ki se uporabljajo v zvezi z njim.

“Javnost mora imeti zaupanje v svoje policijske sile,” je dodala. “Tovrstne stvari ga spodkopavajo. Višji policisti, ki dovolijo, da se to zgodi, lahko pričakujejo, da mi bodo morali pojasniti, zakaj porabljajo ključna sredstva za politično korektne levičarske kampanje.”

Policija Leicestershira se je opravičila za uporabo fotografije

“V zvezi z objavami pojasnjujemo, da so bile uporabljene slike, ki jih je pridobila ekipa,” je v sporočilu za javnost povedal začasni glavni policist Rob Nixon. “Vir teh slik je veljal za zanesljivega, besede na objavah pa je zagotovil izkušen član policijskega osebja, ki ima veliko znanja o različnih vrstah zločinov iz sovraštva, ki so jim ljudje bili izpostavljeni.”

Vendar pa je Nixon prosil, naj “se ljudje spomnijo na pomen sporočila, na katerega so se nanašale objave – da je zločin iz sovraštva močna žalitev ter da bi morali skupaj delati na tem, da ga ‘izničimo’.” Za angleško policijo je torej nazivanje transeksualcev s prvotnim (biološkim) imenom že zločin iz sovraštva.

To ni prvič, da se je Bravermanova spopadla z “woke mafijo”

Septembra, kmalu po imenovanju za notranjo ministrstvo, je Bravermanova šefom policije v Angliji in Walesu poslala pismo, v katerem je zapisala: “Kultura in standardi v policiji se morajo spremeniti, zlasti v Londonu.” Dodala je, da so policisti “morali porabiti preveč časa za simbolične geste, namesto da bi se dejansko borili proti kriminalu”.

Drugi ukrepi, kot so prizadevanja za raznolikost in vključevanje, “ne bi smeli imeti prednosti pred zdravim razumom policije”, je dejala.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...