[VIDEO] Svetovni prvaki Nemci kot prvi zmagali z dvema goloma razlike

Datum:

V skupini C je druga tekma pripadla Poljakom, ki so proti zelo obrambnim Severnim Ircem zmagali z 1 : 0. Nemčija, ki je pred dvema letoma slavila na svetovnem prvenstvu, je s kar nekaj težavami premagala Ukrajino z dvema zadetkoma prednosti.

                   

Nemčija si je z ogromno težavami priborilo največjo zmago na prvenstvu do sedaj, njihovi nasprotniki z Ukrajini so se izkazali za dokaj težavnega nasprotnika.

SKUPINA C

Nemčija 2 : 0 Ukrajina (1 : 0)
Mustafi 19., Schweinsteiger 92.

Vsi pričakovali dokaj lahko zmago Nemcev, a se je izkazalo ravno nasprotno. Že v 5. minuti je Konopljanka z nevarnim strelom opozoril na to, da Ukrajino ne gre kar tako odpisati. Nemčija pa je iz prve prave akcije prišla do vodstva: po podaji s prostega strela je najvišje skočil Mustafi in svojo reprezentanco popeljal v vodstvo. Ukrajinci so pritisnili in prišli do dveh resnih priložnosti, enkrat se je z obrambo izkazal Neuer, v drugo pa je branilec Boateng žogo izbil z golove črte. V drugem polčasu so Nemci vendarle zaigrali nekoliko bolj zbrano in si ustvarili še nekaj priložnosti – to so bili predvsem streli od daleč, njihovi pa do tako izrazitih priložnosti kot v prvem delu niso prihajali. Ob izteku rednega dela je v igro vstopil zimzeleni Schweinsteiger in v protinapadu po krasni podaji Ozila, žogo poslal v mrežo ter tako Nemčiji priboril še kako težko prigarano zmago proti presenetljivo nevarni Ukrajini. Elf je kot prva reprezentanca na tem turnirju zmagala z več kot enim zadetkom prednosti.

Oba zadetka Nemčije:

https://www.youtube.com/watch?v=qAE0LhRERP0

Poljska 1 : 0 Severna Irska (0 : 0)
Milik 51.

Poljaki so bili skozi celotno tekmo boljši, Severni Irci so celotno igrali zelo obrambno in razočarali svoje navijače. Potek tekme je nakazala že začetna enajsterica otočanov, ki so igrali v taktičnem sistemu 4-5-1. Tekma je potekala v eno smer, Poljaki so v prvem polčasu vršili močan pritisk, vendar so se Irci s severa dobro in uspešno branili v prvem polčasu in tako niso proti poljskim vratom sprožili niti enega strela. Najlepšo priložnost je zapravil Milik v 30. minuti, nekaj minut pred koncem polčasa se je z obrambo izkazal McGovern, ki se je izkazal po strelu Kapustka. Bunker Severnih Ircev pa je bil prebit v 51. minuti, ko je po lepi akciji uspešno zaključil Milik. Igra se je nekoliko spremenila, Poljaki so nekoliko umirili svoje napade, Severni Irci so poizkušali spremeniti taktiko, vendar jim ni uspelo preklopiti v napadalno igro iz bunkerja. Čas se je iztekal, Poljaki pa so z dobro predstavo prekinili niz 13. tekem brez poraza Severnih Ircev.

Gol Milika za zmago Poljske:

https://twitter.com/Footy__Planet/status/742040967478444032

SKUPINA C
Poljska             1   1 0 0  1 : 0  3
Nemčija            1   1 0 0  1 : 0  3
Ukrajina            1   0 0 1  0 : 1  0
Severna Irska   1   0 0 1  0 : 1  0

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...

Novomeški policisti prijeli skoraj 200 nezakonitih migrantov

Masovni prehodi meje s strani nezakonitih migrantov ne pojenjajo....