[Video] Tako so vam voščili politiki ob Božiču

Datum:

“Dragi naši Slovenci v zamejstvu, dragi rojaki, ki živite po vsem svetu, spoštovani vsi državljani naše domovine, v leto, ki se izteka, smo vstopili v prepričanju, da pandemija ne bo več krojila naših življenj in omejevala naših medsebojnih osebnih srečevanj, vendar so naše želje ostale neuresničene.” Toda težkim časom navkljub smo pokazali, da znamo stopiti skupaj in poiskati načine, da smo si blizu. “Sama sem iskreno hvaležna za to povezanost z vami, dragi rojaki, ki smo jo čutili vse leto,” je Slovencem doma in po svetu, pred božičnimi prazniki, voščila ministrica Helena Jaklitsch. Dobrim željam pa so se pridružili tudi drugi ministri in številni politiki. 

                   

Slovenski politiki pred božično-novoletnimi prazniki državljanom namenijo svoja voščila. Notranji minister Aleš Hojs: “Zadnji decembrski dnevi so vselej priložnost, da se ozremo na preteklo leto ter verodostojno ocenimo svoja dejanja in odločitve.” Pri tem je eno dejstvo zagotovo skupno prav vsem – za nami je že drugo leto, ki ga je zaznamovala epidemija, in ta je narekovala večino naših ravnanj – tako profesionalno kot zasebno. Tudi naslednje leto žal ne bo lahko, a kot vedno bomo v novo leto stopili nasmejani, z večno življenjsko vedrino in ustvarjalnim optimizmom. Želim vam blagoslovljene in doživete božične praznike, v novem letu 2022 pa naj nas vodijo srčnost, solidarnost in iskrena skrb za naše bližnje. Srečno!

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch je zaželela naslednje: “Dragi naši Slovenci v zamejstvu, dragi rojaki, ki živite po vsem svetu, spoštovani vsi državljani naše domovine, v leto, ki se izteka, smo vstopili v prepričanju, da pandemija ne bo več krojila naših življenj in omejevala naših medsebojnih osebnih srečevanj, vendar so naše želje ostale neuresničene.” Toda težkim časom navkljub smo pokazali, da znamo stopiti skupaj in poiskati načine, da smo si blizu. “Sama sem iskreno hvaležna za to povezanost z vami, dragi rojaki, ki smo jo čutili vse leto.”

Konec leta je tudi krasna priložnost, da se vam iz vsega srca zahvalimo za vaše predano delo in ure, ki jih ni mogoče prešteti, v skrbi za ohranjanje slovenske besede, slovenske misli in čutenja, čeprav morda na drugem koncu sveta. “Hvala vam za vašo ljubezen in zvestobo naši skupni domovini in domovini vaših prednikov – naši ljubi državi Sloveniji, ki je letos ponosno praznovala svojih trideset let. Želimo vam doživete praznike, v iskreni želji, da bi jih lahko praznovali s tistimi, ki jih imate najraje; v prihajajočem letu pa obilo zdravja vam in vsem vašim domačim; da bi se znali in zmogli pristno veseliti majhnih, vendar lepih trenutkih, ki jih radodarno prinaša življenje, če jih le želimo videti.” Naj bo leto 2022 leto uresničenih sanj in hrepenenj; leto, ki se ga bomo radi spominjali. Blagoslovljen božič in srečno novo leto!

Foto: Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu

Ob božiču in prihajajočih novoletnih praznikih je minister za zdravje Janez Poklukar vsem zaželel prijetne in mirne praznike ter vse dobro v novem letu. “Spoštovani, za nami je težko leto. Kot večni optimist verjamem, da bo prihodnje leto lažje in da bomo s skupnimi močmi zajezili virus.” Prepričan je, da je pomemben korak k temu zadostna precepljenost. “Verjamem v dobro ljudi, solidarnost in sočutje. V to verjamem, ker to doživljam in čutim na vsakem koraku, ko hodim po Sloveniji.” Zahvalil se je vsem, ki so se odzvali vabilu k cepljenju. “Hvala vsem, ki ste kogarkoli nagovorili k temu. Hvala vam tudi za potrpežljivost in prijaznost, ki jo izkazujete drug do drugega. Hvala vam za velike in majhne geste sočloveku. Pred nami so praznike, praznike preživimo v družbi najdražjih. To vam privoščim vsem. Želim vam topline, miru in bližine. Prazniki so nas ponovno spomnili, kako pomemben je človeški dotik, kako pogrešamo topel nasmeh in močan stisk roke.”  

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je v božično-novoletni poslanici uvodoma poudarila, da je za nami še eno zahtevno leto. Leto preizkušenj, preizpraševanj, leto spominov na nekdanje čase, a hkrati leto novih zgodb, novih dosežkov, novih zavez in načrtov za prihodnost. “Kljub vsem preprekam in izzivom, ki nam jih prinaša nova družbena realnost, nam je iztekajoče leto potrdilo, da nam uspeva, čeprav pogosto na drugačen način kot smo bili vajeni do sedaj. Uspeva nam, uspeva našim otrokom, učencem, dijakom in študentom. Uspeva našim znanstvenikom, našim športnikom. Zaradi njihovih uspehov uspeva vsem nam,” je med drugim zatrdila ministrica.

“Pred nami so nove ideje, nove sanje in nove priložnosti. Verjamemo, da jih bomo v prihodnje znali skupaj še bolje uresničiti. Prihajajoče dni preživite v miru, harmoniji in radosti. Želimo vam vesele božične praznike in srečno novo leto,” sporočajo iz ministrstva za finance. Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je v svojem božično-novoletnem voščilu uvodoma poudaril, da se poslavlja leto in da zadnji decembrski dnevi predstavljajo priložnost, da se zazremo sami vase in si postavimo nove cilje za prihajajoče leto. “Zagotovo nam je epidemija spremenila življenje in vsi smo bili prepričani, da ne bo trajala tako dolgo. Bolj kot kadarkoli prej moramo znati skrbeti eden za drugega ter ravnati odgovorno do sebe in drugih. Ne glede na situacijo, v kateri smo se skupaj znašli, naj bodo vaši praznični dnevi napolnjeni z upanjem, mirom in dobro voljo. V krogu družine in vaših bližnjih naj vladajo ljubezen, smeh in radost. Ob tem pa ne pozabite širiti prijazne in tople besede tudi z drugimi ljudmi. Prijetne božične praznike, v novem letu pa naj bodo naša skupna vodila solidarnost, spoštovanje in vzajemna skrb. Obilo sreče vam želim v letu 2022,” je zaželel minister.

Foto: STA

“Blagoslovljen in radosten Božič! Luč upanja, večnosti, premaga sleherno temo,” sporoča minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Blagoslovljen božič ter lepo, zeleno, uspešno in zdravo novo leto pa želijo na ministrstvu za okolje in prostor.

“Želim vam vesel in upanja poln Božič in ponosno praznovanje Dneva samostojnosti in enotnosti, saj smo kot narod preko naše plebiscitne enotnosti pred enaintridesetimi leti uresničili tisočletne sanje naših prednikov,” je v svoji čestitki zapisal minister za kohezijo Zvone Černač.

Minister Zvone Černač (Foto: VladaRS)

Minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj je v svojem voščilu uvodoma poudaril, da nam odhajajoče leto z izrednimi izzivi in razmerami ni prizanašalo. “Na ministrstvu smo se trudili obvladovati posledice epidemije in ob tem spodbujali delo od doma, ki ste ga morebiti izkusili tudi sami. Hvala vam za potrpežljivost, ko ste morali pogosto združevati zahtevna domača opravila s šolanjem otrok na daljavo in izpolnjevanjem delovnih obveznosti.” To so po besedah ministra izkusili tudi pri njih doma. V nadaljevanju je spomnil, da so na ministrstvu okrepili solidarnostno pomoč družinam, starejšim, socialno ogroženim in drugim ranljivim ter ohranili skoraj 300 tisoč delovnih mest. Izpostavil je dva pomembna mejnika – zakon o dolgotrajni oskrbi, na katerega smo čakali 20 let, in dogovor o zvišanju plač za najbolj obremenjene kadre v socialni oskrbi. “Naj vam ta prihajajoči praznični čas prinese veliko miru in veselja. Upam, da nam bo vsakodnevni tempo dovolil, da se ustavimo in preživimo tople, varne družinske dni. V Božiču poiščite nežnost in toplino ter varnost navezanosti na bližnjega. S pogumom začnite zajemati iz koša izpopolnjenosti, zdravja in sreče, ki ga prinaša novo leto,” sporoča minister.

Minister za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič v imenu ekipe na ministrstvu želi vsem vesel in miren božič, v novem letu pa obilo zdravja in prebojnih idej.

“Želimo vam prijetne praznike, naj bodo ti popotnica v novo svetlejše obdobje. Preživite jih v objemu najdražjih, obkroženi z vsem lepim. Vzemite si čas in se s ponosom ozrite nazaj, vzemite v novo leto vse, vse, česar ste se naučili in zaradi česar boste bolj srečni v 2022,” sporočajo iz ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. “Resnična luč, ki razsvetljuje vsakega človeka, je prihajala na svet. (Jn 1,9) Želim vam blagoslovljen in miren božič, ponosno praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti ter srečno 2022,” sporoča poslanka SDS Karmen Kozmus Ferjan. Poslanec Branko Grims iz SDS vsem želi vesel, miren in blagoslovljen božič.

Poslanka SDS Alenka Jeraj želi vsem blagoslovljen božič, ki naj prinese upanje in mir. “Ponosno in hvaležno praznujte dan samostojnosti in enotnosti b zavedanju, da smo blagoslovljeni rod, ki že 30 let živi v svoji državi, kar ni dano vsem narodom sveta. Novo leto pa naj bo zdravo in uspešno, polno novih izzivov, ki jih boste z lahkoto premagovali. Naj vam prinese izpolnitev želja in načrtov, ki si jih boste zadali. Naj vas osrečuje dan za dnem. Srečno!” “Vesel in miren Božič!”, želi poslanec SDS Marko Pogačnik.

Poslanec iz vrst NSi Andrej Černigoj želi, da bi vsi našli srečo tam, kjer jo iščejo in najbolj potrebujejo. “Vsem želim lep, doživet in blagoslovljen Božič in srečno novo leto”.

“Vesel Božič in ponosno praznovanje Dneva samostojnosti in enotnosti. Srečno, Slovenija!” želi poslanec iz vrst SMC (sedaj Konkretno) Gregor Perič. “Blagoslovljen božič in srečno v letu 2022,” sporočajo iz stranke SNS.

Foto: FB SNS

“Našo državnost smo si izborili in nič nam ni bilo podarjeno. Danes živimo v miru. Imamo eno najvišjih stopenj zaposlenosti v EU in visoko gospodarsko rast. Ponosno praznujmo v teh dneh! Obenem vam želim blagoslovljen Božič ter zdravo in pogumno leto 2022!” sporoča evropski poslanec Milan Zver

https://twitter.com/MilanZver/status/1474311219716710404

Vse dobro v času božiča in v novem letu želijo tudi v stranki SLS, ki je članica gibanja Povežimo Slovenijo.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...