[Video] Teroristični osumljenec, ki je na frankfurtskem letališču vpil “Vse vas bom pobil, Allahu akbar”” 38-letni slovenski državljan!

Datum:

Pozno ponoči v soboto, 16. januarja 2021 so zaradi možnosti bombnega napada evakuirali 1. potnišik terminal mednarodnega letališča v Frankfurtu. Razlog za preplah naj bi bil zapuščen kovček, ki naj bi pripadal 38-letnemu slovenskemu državljanu. Skupaj z njim je bila aretirana še ženska, ki je kričala “Allahu akbar”. Organi pregona še iščejo domnevnega tretjega zarotnika, ki naj bi bil oborožen s pištolo.

Nemška zvezna policija je sporočila, da so priče videle moškega in žensko, ki sta pustila kovček okoli 18h pri pregledu potnih listov in vpila “Allahu akbar!” poroča Frankfurter Allgemeine, ki je incident označil za grožnjo z bombo.

Pripadniki varnostinih sil so evakuirali terminal in v kratkem domnevna storilca uspešno aretirali ter ju odvedli na zaslišanje. Aretirani naj bi bil 38-letni slovenski državljan, policija pa še vedno preiskuje ozadje “terorističnega para”. Domnevno naj bi se zadrževala v okolici letališča in kot brezdomca zbirala steklenice. Prvotno pridržana ženska ima po najnovejših informacijah status priče.

https://twitter.com/Scarfac07595271/status/1350502394963095559

Priče s prizorišča dogajanja so trdile, da naj bi s parom bil še nekdo tretji, ki naj bi bil oborožen. Organi pregona so sporočili, da informaicjo jemljejo zelo resno, a zaenkrat še niso uspeli potrditi obstoja tretjega domnevnega terorista.

Strokovnjaki za eksploziv so medtem preverili sporni kovček in ugotovili, da notri ni ne eksploziva ne orožja. Vseeno so kovček poslali še forenzikom.

“Zaradi operacije je na železniškem in zračnem prometu na Frankfurtskem letališču prihajalo do motenj,” so sporočili z zvezne policije, medtem ko je tiskovna predstavnica letališča zatrjevala, da ni bilo nobene odpovedi letov, zgolj manjše zamude pri delovanju. Po prvotnih informacijah, je bil razlog za posredovanje policije “grožnja z orožjem,” poroča Sun.

Po nekaterih informacijah naj bi se 38-letni slovenski državljan začel obnašati agresivno, ko so ga policisti opozorili, naj si nadene zaščitno masko. Njegov odziv je bil: “Vse vas bom pobil, Allahu akbar”, odložil prtljago in poskušal pobegniti.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...