[Video] Tomašič: S to vlado bo manj in slabše

Datum:

Po več kot letu “boja proti draginji” je vlada spet ugotovila, da so se osnovni življenjski artikli pocenili. “Aktualna oblast se dela norca iz vas,” je v oddaji Kdo vam laže? komentiral Boris Tomašič. Medtem ko namreč oni trdijo, da so se cene 15 prehranskih artiklov znižale za skoraj 60 odstotkov, Statistični urad RS ugotavlja, da se je hrana v istem obdobju podražila za približno 10 odstotkov.

“Razumi, kdor more. Tako bebave propagande še nisem videl,” je v zvezi z vladno novico o pocenitvi živilskih artiklov dejal Boris Tomašič, ki se je obregnil tudi ob samo dostopnost “poceni” živil. “Verjamemo, da bomo ta ukrep še naprej izvajali in zagotovili najranljivejšim, da bodo izdelki dostopni,” je bilo namreč izrečeno na vladni tiskovni konferenci, ravno tako je bilo mogoče slišati, kako je bilo enemu izmed novinarjev pojasnjeno, da ne morejo zagotoviti, da lahko človek vse te artikle tudi kupi. “Vsak dan greš v trgovino, gledaš cene, pravijo, da je ceneje, ampak teh artiklov ni na policah ali so kratek čas, da zmanjkajo,” je bil kritičen Tomašič in dodal, da bo, kot kaže, šlo še par tisoč evrov za to, da bo hrana na papirju cenejša, saj se je oblast odločila, da bo še naprej spremljala cene živil v košarici.

1,3 milijona evrov za dopis brez vrednosti
Večina je na dom že prejela odločbo o dolgotrajni oskrbi. Za pošiljanje dopisa je šlo kar 1,3 milijona evrov, da so povedali, da ni nobene obveznosti, niso pa razkrili, kaj bodo ljudje imeli od tega. “Pa to je noro,” je prepričan Tomašič, ki v dopisu ne vidi prav nobene vrednosti. “Notri je neka latovščina, ki jo redkokdo razume, ni razvidno, kakšne so pravice, kdaj uveljavljali, nič nič … To je naša vlada. To je tako, kot bi nekdo sedel v avto, dal v ler, spustil sklopko, in pohodil gas do konca. Ropotalo bi, premaknili pa se ne bi nikamor. Maljevac, Mesec, Golob sedijo v avtu, pa Vrečko, Fajon, tiščijo gas do konca, ropotajo, tank se prazni, denar se porablja, rezultata pa nobenega. To nazorno pokaže ta odločba,” je poudaril in dodal, da je žalostno, da na eni strani govorijo, da ni denarja za plače, pokojnine, 1,3 milijona evrov pa se tako vrže čez okno.

Dvojna merila politikov in mainstream medijev
Tomašič pa se je dotaknil tudi področja dvojnih meril, potem ko je skupina mladih zažgala zastavo LGBTQ. Podobna dejanja namreč mainstream mediji in politiki vrednotijo različno. Kot pravi, odločno nasprotuje uničevanje tuje lastnine. “To se ne sme delati in to ni prav. Pa naj bo to kakršna koli zastava, ne smeš je kuriti,” je poudaril. Ob tem je spomnil, da ima slovenska zastava tukaj še posebno zaščito, zakonsko je namreč prepovedana zloraba in uničenje slovenske zastave. Tomašič se je obregnil ob levo stran, ki ni kritična, ko gre za rezanje slovenske zastave in kurjenje križa, ker naj bi šlo za umetniški performans. Puljenje zastav, ki so predstavljale nerojene otroke, so označili za protest. Če tedaj ni bilo ogorčenja s strani Inštituta 8. marec in premierja Roberta Goloba, je to ob tej priložnosti drugače.

V demokratični državi imajo vsi pravico do izražanja mnenja
Tomašič meni, da je povsem nepomembno, kakšen odnos imamo do aktivistov, ki zagovarjajo nerojene otroke, in aktivistov LGBTQ, saj imajo v demokratični državi vsi pravico, da izrazijo svoje mnenje. “Uničevanje simbolov ni primerno, katerih koli simbolov razen terorističnih, diktatorskih simbolov. Pustite ljudi na miru. Obesili so zastavo, mislite si svoje. Enako pa seveda velja na drugi strani.” Tomašič meni, da je upoštevanje tega ključno, če hočemo biti družba dialoga, strpnosti itd. “Lahko se ne strinjamo, ne smemo pa uničevati in kaj šele povzročati nasilje. Nasilje je, ko neki Zlatko onemogoči delo našemu snemalcu, ko pretepejo fotoreporterja na protestu, ko se derejo “ubi Janšo”. Od politikov si Tomašič želi, da bi imeli enake vatle za vse. “Ko bomo to v tej državi dosegli, bomo naredili ogromen korak k demokratizaciji.”

Foto: posnetek zaslona Nove24TV

Beseda je tekla tudi okrog evidentiranja delovnega časa, ki razburja v zadnjem času. Zakon so namreč sprejeli, čeprav je premier rekel, da je registriranje delovnega časa ena od točk, ki definitivno potrebuje izboljšave, minister za gospodarstvo pa priznal, da je zakon neživljenjski in da je treba iti nasproti gospodarstvu. Poslanska skupina SDS je vložila zakon, ki briše neumne določbe zakona. A ko je bil zakon dan v obravnavo, se je koalicija zgražala. “SD je naredil, kar so dejali vaši šefi, razen če je šef vaše vlade nekdo drug,” je izpostavil in dodal, da je to dokaz, da Golob nima več nobene moči v tej vladi. “SD je zgolj privesek in delajo kot narekuje Levica. Levica, ki je komaj prišla v parlament, vodi državo. Naj bo to z neumnimi odločbami za 1,3 milijona, z birokratskimi kretenizmi, ki ne koristijo nikomur, ki niso v duhu sodobnega časa. Kdo je tukaj nor.”

Predsednica države Nataša Pirc Musar je imela za nacionalno televizijo intervju. Med drugim je povedala veliko o podnebni krizi, kako se moramo z njo spopasti in spremeniti način življenja. Pravi, da se nam ne piše nič dobrega. Imeti manj, a bolje. Kot pravi Tomašič, ni povsem razumel, kaj je imela s tem v mislih. “Nekdo, ki je zelo bogat za slovenske razmere, kot sta zakonca Musar, pravi, da morajo ljudje spremeniti svoje navade. Treba je imeti manj, a bolje. Kaj to pomeni? Človek ne bo pojedel dveh kosov kruha, ampak en kos boljšega kruha, bo porabil manj drv, da bo imel v sobi namesto 22 ali 23 stopinj le 19 stopinj?”, je izpostavil in zaključil, da bo s to vlado manj in slabše.

Tomašič je za konec spomnil, da je mogoče na policah prodajalcev najti Demokracijo magazin, zbirko sovražnih izjav, ki jo je mogoče pokazati tako imenovani strpni levici, da se lahko vidi, kdo v resnici širi sovraštvo in razdvaja slovenski narod. Za naročilo pokličite na: 080 34 77.

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...