[Video] Top 40 najbolj norih in neumnih izjav politikov KUL – predstavljamo naslednjih deset

Datum:

Pred nami je zaključek letošnjega leta, čas, ko se pred vstopom v novo leto ozremo nazaj, zato je bila “oziranju nazaj” namenjena tudi oddaja Kdo vam laže, ki je bila tokrat zasnovana malo drugače. Čas v oddaji je voditelj Boris Tomašič posvetil izbranim neresničnim trditvam, ki so jih izrekli politiki na levici med iztekajočim se letom. 

Voditelj Boris Tomašič je zbral in pripravil pregled TOP 40 najbolj “norih, neumnih in lažnivih izjav, ki so jih izrekli naši vrli politiki v preteklosti”, nekatere so bile izrečene celo 40 let nazaj. Prvih dvajset smo predstavili v prejšnjih dveh oddajah, tokrat pa je na vrsti naslednjih 10.

20. mesto – Marjan Šarec: “Vseeno, veste, da sva imela z Alenko Bratušek probleme že na začetku mandata, že takrat smo imeli težave pri usklajevanju pokojnin in tako naprej, tako je bilo ves čas.”

19. mesto – Slika pove več kot 1000 besed, ko se Socialni demokrati z gesto javno poklonijo kipu Borisa Kidriča, človeku, ki je načrtoval poboje številnih Slovencev. In ob njegov kip položijo venec z napisom “V spomin na prvo Slovensko vlado, Socialni demokrati”.

Namesto da bi komunizem kot totalitarizem obsodili, se mu nekateri v Sloveniji še vedno klanjajo. (Foto: FB)

18. mesto – Tudi v tem primeru video pove več, kot bi lahko ena sama izjava, in sicer primitivno obnašanje KUL-ovcev nedavno v državnem zboru.

17. mesto – Alenka Bratušek: “In sicer se nanaša na dohodnino, da bomo vedeli o čem govorimo pa zakaj nas v opoziciji skrbi. Celoten kupček dohodnine, ki se zbere v enem letu. Deli se na občine in proračun, znaša nekaj manj kot 3 milijarde, 2,9 milijarde. Ta kupček ali pa kup, velik kup, to je drugi največji prihodek javno finančni, drugi, če damo prispevke na stran. Ta kup bomo zdaj zmanjšali za eno tretjino, za 800 milijonov.”

16. mesto – Marjan Šarec: “Smo zbrani ali raztreseni, kako je?”

15. mesto – Luka Mesec: “Te politike je nenazadnje obljubila tudi koalicija, ki jo je vodil Marjan Šarec do danes v svoji koalicijski pogodbi ampak se je pri izvajanju izkazalo, da je prevladala stara politika torej, nekaj se je zapisalo, izvedlo pa se ni.”

Luka Mesec (Levica), Marjan Šarec (LMŠ), Tanja Fajon (SD), Alenka Bratušek (SAB) (foto: STA)

14. mesto – Tanja Fajon: “Kar pa zadeva našo nepremičnino na Levstikovi, pa je pravno povsem urejeno, pridobljeno z menjalno pogodbo z vlado RS, ki je bila zadnja lastnica.”

13. mesto –  SAB: “Pregon lažnih novic bo naša prioriteta.”

12. mesto – Jože Smole: “Novinar je družbeno politični delavec, ki je zavestno privržen idejam marksizma in leninizma.”

11. mesto –  prizor Marjana Šarca 27. januar 2020, ko odstopi z mesta predsednika vlade

Ob izjavah se lahko opomnimo na dejstvo, da se KUL-ci med sabo nikoli niso razumeli, razumejo se samo pred kamerami, ker pa ta lažna naklonjenost ni dovolj, so za doseganje ciljev potrebne tudi lažne izjave, ki so bile podane na državni televiziji. Da ne govorimo o klanjanju ljudem, ki so slovenskemu narodu povzročili grozodejstva s strani SD in načrtovanim pregonom medijev, ki javnosti podajajo “lažne informacije”, po njihovih kriterijih.

Poleg izjav smo videli tudi nekaj nehvaležnih prizorov, s katerimi se je opozicija vtisnila v spomin marsikoga, tokrat prvo mesto pa je ponovno zasedel Marjan Šarec, prizor pa je Tomašič ob zaključku komentiral: “Hvala, Marjan Šarec, da ste osvobodili Slovenijo.”

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...

[Video] Veleposestnica Nika Kovač razkazovala svojo ogromno teraso

Kulturni fenomen Nike Kovač postaja iz dneva v dan...

Golobov in Jankovićev podžupan letoval v luksuznih hotelih za drobiž

Ljubljanski podžupan Samo Logar iz vrst Gibanja Svoboda je...

Dežman ob petnajstletnici vstopa v morišče Huda Jama: Titofilni konzervativci zavračajo dialog!

Predsednik Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč...