[Video] Top 40 najbolj norih in neumnih izjav politikov KUL – predstavljamo drugih deset

Datum:

Pred nami je zaključek letošnjega leta, čas, ko se pred vstopom v novo leto ozremo nazaj, zato je bila “oziranju nazaj” namenjena tudi oddaja Kdo vam laže, ki je bila tokrat zasnovana malo drugače. Čas v oddaji je voditelj Boris Tomašič posvetil izbranim neresničnim trditvam, ki so jih izrekli politiki na levici tekom iztekajočega se leta. 

                   

Voditelj Boris Tomašič je zbral in pripravil pregled TOP 40 najbolj “norih, neumnih in lažnivih izjav, ki so jih izrekli naši vrli politiki v preteklosti”, nekatere so bile izrečene celo 40 let nazaj. Prvih deset smo jih predstavili v prejšnji oddaji, v tokratni oddaji pa vam podajamo drugih deset izbranih.

30. mesto – Marjan Šarec: “Ampak, če ljudje ne bodo šli volit, pa če ne bodo dali priložnost, ampak res priložnosti, to je taka priložnost, da imaš vsaj 25 poslancev, ne 13!”

29. mesto – Matjaž Han: “Na podlagi 65. člena drugega odstavka napovedujem, da bomo Socialni demokrati glasovanje ob tej točki na slednji točki obstruirali, če bo prišlo do nje. Tukaj sem prej pri stališču poslanske skupine povedal, mi si v tem DZ “talamo”, dajemo neke funkcije, nekateri želijo funkcije na vsak način obdržat, ljudje pa imajo vsak dan več težav, slišali smo, kaj se je dogajal par minut pred tem pred DZ in teh situacij bo žal vsak dan več, ljudje so v izgubljenem položaju, nekateri pa v tem DZ in tukaj za razliko od – SDS-u ne zamerim, nekaterim drugim poslanskim skupinam pa zamerim, da zaradi svojih funkcij, bom rekel to koalicijo, ki v bistvu ni več večinska, držijo pri življenju, zato bomo mi z današnjo obstrukcijo dokazali, da se bo mogla naslednja koalicija izglasovat, najprej razrešit, potem pa izglasovat novega predsednika in kateri koli novi predsednik bo, če bo, jaz upam, da bo od jutri naprej ali pa od takoj začel v tem DZ naredit nek red, kaj je koalicija in kaj je opozicija, ker nekateri ne bojo mogli več sedet na dveh stolčkih.”

28. mesto – Matjaž Han: “Jaz sem star 47 let, za nobenim ne bom hodu in gledal, kako glasuje oz. ga prosil za glasovanje, to je stvar politične higiene in odgovornosti, ki jih pač imamo.”

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han (Foto: STA)

27. mesto – Matjaž Nemec: “Ne mi rečt, da ko ste v osnovni, srednji, na faksu pisali test, vam je pasalo, če vam je profesor stal za ramenom in gledal, kaj počnete.”

26. mesto – Luka Mesec: “Demokracija, ekologija, enakost.” (spada pod njegov slogan “Socializem 21. stoletja”)

25. mesto – Marjan Šarec: “Treba je nehati se spraševati, ali je voda v bazenu in kako topla je, ampak je treba preprosto skočiti.”, “če imaš končni cilj in če imaš svojo pot, se ne oziraj na vsakega psa, ki laja nate”, “vsak naj pometa pred svojim pragom”, “na tak način se epidemije ne da voditi, zato bi bilo edino zdravilo v tem času oziroma rešitev za reševanje epidemije, odstop vlade, nove volitve, nova vlada z nekim zaupanjem in potem bi se lahko resno lotili zadev, tole je pa bolj tako.”

24. mesto – Marko Koprivc: “Ta maškarada, ki se jo gremo v DZ je naravnost smešna, ob tem, ko lahko ljudje v gostilnah skupaj sedijo, pa ni noben problem, pa v cerkvah molijo, mi moramo pa tukaj na distanci ne vem koliko metrov te maske nosit zato, da ustvarjamo neko izredno stanje v državi, tako da predsednik postopkovno predlagam, da res o tem premislite, kako in kaj za naprej, druga stvar pa, kar se tiče kršenja poslovnika, kar se je včeraj zgodilo mojemu kolegu Matjažu Nemcu, to je nedopustno oprostite, res je nedopustno. Če želite razglasiti janševistično diktaturo, jo razglasite in to je to, ker v tej smeri delujete, parlamenta ni več, opozicija nima več nobenih orodij, ker nas večina poslancev preglasuje in vsi tisti inštrumenti, ki so namenjeni za delovanje opozicije, pa so izničeni. Očitno nam ostaja res edina možnost pred parlamentom in ne več v parlamentu.”

Marko Koprivc (Foto: STA)

23. mesto – Alenka Bratušek: “El viva comunismo!”

22. mesto – Stane Dolanc: “Pre svega, mislim, da treba, da nam je potpuno jasno, da smo mi komunisti u ovoj zemlji na vlasti, jer ako ne bi bili mi, značilo bi, da je neko drugi a za sada to nije i neče nikad ni biti.”

21. mesto – Maša Kociper: “Najmanjša občina Odranci meri 7 kvadratnih metrov pa ljudje moji, no!”

Tudi v tokratni oddaji Kdo vam laže smo bili priča različnim izjavam, ki dokazujejo “nečedno ravnanje v DZ” oziroma se je po Tomašičevih besedah marsikdo iz koalicije KUL “ponečedil na demokracijo”. Ti isti, ki so s svojimi besedami v DZ namigovali na delovanje pred parlamentom, danes zanikajo kakršno koli povezanost s protesti, čeprav je bil namig očiten. In prav tako ti isti vzklikajo “Živel komunizem!” in si želijo “enakosti”, ki pa je kvaliteta samo v diktatorskih sistemih, se znano uveljavlja na silo in praviloma velja za socializem. Vse to pa ni daleč od “resnice” koalicije KUL glede na vso jezo in grožnje v DZ z njihove strani, katerih povzetek je “vse bomo spucali, vse bomo pospravili, vrnili bomo državo v normalnost!”.

“Mi imamo voditelje, ki govorijo o socializmu 21. stoletja, pozivajo ljudi, da skačejo v prazen bazen in  slavijo komunizem, grleno pojejo “Živel komunizem!” A se vam to zdi normalno?”, je v razmislek sklenil Boris Tomašič.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...