[Video] Transseksualna oseba vdrla v versko šolo in pobila tri 9-letne otroke in tri zaposlene

Datum:

Nekdanja transseksualna oseba, oborožena z dvema jurišnima puškama in pištolo, je ubila tri devetletne otroke in tri člane osebja zasebne krščanske šole v Nashvillu, potem ko je napisala manifest in narisala zemljevide cerkvenega kampusa.

                   

Do streljanja je prišlo v ponedeljek v šoli The Covenant School v Nashvillu. Strelec je 28-letna Audrey Hale, ki je sama obiskovala to šolo in živi v njeni neposredni bližini. V streljanju je bilo mrtvih šest ljudi – vključno s tremi otroki.

Policija je povedala, da se je identificirala kot transspolna oseba, spletni profili pa kažejo, da je Audrey uporabljala moški zaimek on.

https://twitter.com/JackPosobiec/status/1640555718519472128?s=20

Umrli trije otroci in trije odrasli
Okoli 10.13 je začela streljati in do smrti ustrelila devetletno Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs in Williama Kinneyja. Scruggsova je bila hči Chada Scruggsa, pastorja v pridruženi prezbiterijanski cerkvi. Umrli so tudi nadomestna učiteljica Cynthia Peak, 61, ravnateljica Katherine Koonce, 60, in skrbnik Mike Hill, 61.

Image
Ubita deklica Halie Scruggs z očetom (Foto: Facebook)

Bivša učenka šole
Ni jasno, kaj je bil motiv Halejeve, po navedbah policije je imela podrobno narisane zemljevide šole in jo je nadzorovala. “Imamo manifest, imamo nekaj spisov. Imamo narisan zemljevid, kako naj bi se vse to zgodilo,” je dejal vodja policije v Nashvillu John Chief Drake. Malo pred 10.13 je transeksualna ženska vstopila v šolo skozi stranska vrata in začela streljati v drugem nadstropju. Ni jasno, kako je prišla v stavbo. Policija navaja, da so bila vsa vrata zaklenjena. Ko je policija prišla na kraj dogodka, je bilo slišati streljanje iz 2. nadstropja. Do 10.27 je bila ustreljena. Oborožena je bila z dvema avtomatskima puškama in pištolo.

Starši pretreseni
Staršem je bilo rečeno, naj otroke poberejo v bližnji cerkvi, drugih informacij pa niso dobili. “Ne morem vam povedati, kako hudo nam je zaradi tega,” je bilo slišati policista, ko so starši v bližnji cerkvi čakali na otroke. “Otroka ne pošlješ v šolo, če slutiš, da bi se lahko zgodilo streljanje zlasti na tem območju,” je povedal eden od staršev. “Za starša je to res pretresljivo. Videti, kako vsi starši tečejo po hribu, da bi videli, ali so njihovi otroci v redu,” je za DailyMail.com povedala Lisa Debusk.

Prestrašene otroke so evakuirali z avtobusi. (Foto: DailyMail)

68-letna Susan Perkins je za DailyMail.com povedala, da sta bila njena hči in pastorek v času streljanja v šoli in nepoškodovana. Hči je direktorica komunikacij, njen pastorek pa učenec šestega razreda. “Pogovarjala sem se s hčerko, ki je bila tako pretresena, da preprosto ni mogla govoriti,” je povedala mati, ki živi v Knoxvillu, TN. “Samo tresem se od strahu in zelo mi je žal, da se je to zgodilo,” je rekla. “Sploh ne morem verjeti, da so trije otroci ubiti.”

Image
Po tragičnemu dogodku je jasno, da imajo ZDA težave z mentalnim zdravjem in ne s pravico do posedovanja orožja.

Covenant School je opisala kot majhno, zelo povezano krščansko šolo, kjer se vsi poznajo in podpirajo drug drugega. Na šoli je okoli 33 zaposlenih in okoli 210 učencev. Mnogi od teh učencev so danes po začetku streljanja bežali iz stavbe v svojih šolskih uniformah. Druge šole na tem območju so zaradi previdnosti zaprli, vendar naj ne bi bilo nobene dodatne grožnje.

Politiki opozarjajo na orožje namesto na duševne težave
Senator Bill Haggerty je tvitnil: “Uničen in zlomljen zaradi tragične novice na šoli Covenant.” “Hvaležen sem organom pregona in prvim posredovalcem za njihova junaška dejanja.”

Guverner Tennesseeja Bill Lee je tvitnil: “Pozorno spremljam tragične razmere v Covenantu … ko se še naprej odzivamo, se nam pridružite pri molitvi za šolo, kongregacijo in skupnost Nashville.”

Na tiskovni konferenci je tiskovna sekretarka Bele hiše Karine Jean-Pierre dejala, da je streljanje dokaz stalne potrebe po strožji reformi orožja.

Ponedeljkovo streljanje je že 129. letos. Politiki sicer niso niti z besedo omenili, da gre za transseksualno osebo in da je v ZDA, odkar so začeli v šolah učiti radikalno teorijo spolov, eksplodiralo število zmedenih mladih, ki želijo svoje duševne težave reševati s spremembo spola.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...

Janković bi “spreminjal pravila igre” za Magnifica

Potem ko študentski pohod na Rožnik in koncert Magnifica...

[Video] Grims: Moti jo svoboda govora in moti jo resnica

Evropski poslanec iz vrst SDS Branko Grims je v luči tokratne...