[Video] Trener ženske košarkarske ekipe kaznovan, ker je omenil težo nasprotnikove košarkarice

Datum:

Trener ženske košarkarske ekipe v WNBA Curt Miller je bil kaznovan z deset tisoč dolarjev kazni in suspendiran za eno tekmo, ker je kritično govoril o teži košarkarske igralke iz ekipe Aces Liz Cambage.

Suspendiran trener Curt Miller je sodnikom med srečanjem z ekipo Aces dejal, da Cambagova tehta 136 kilogramov. Na to se je omenjena igralka bučno odzvala preko Instagrama in dejala, da tehta le 106 kilogramov in je na to ponosna. Miller ni kritiziral Cambagove kar tako, temveč je zgolj pri sodnikih protestiral naj kličejo prekršek, ki se je zgodil nad eno od njegovih košarkaric.

V primeru suspenza gre za še eno “woke” potezo košarkarske ženske lige WNBA. V preteklosti so trenerji različnih ekip v najmočnejši košarkarski ligi večkrat okrcali svoje največje zvezdnike, da imajo preveč kilogramov. Tako kritiko je od trenerja Dallas Mavericksov slišal tudi slovenski čudežni deček košarke Luka Dončič. S podobnimi kritikami se je moral pred sezono soočati zvezdnik ekipe Broklyn Nets in nekdanji najbolj koristni igralec lige NBA, James Harden.

Žrtev dvojnih vatlov je bil lani tudi Luka Dončič. Nanj so večkrat letele hude žaljivke nekdanjih igralcev, Marcusa Morrisa in Montrezela Harrela. A zaradi histerije okrog gibanja BLM sta lahko našemu zvezdniku počela vse, ne da bi bila za karkoli kaznovana. Žal živimo v takih časih, ko so feministke, temnopolti in pripadniki LGBT skupnosti, zaščiteni iz najvišjih političnih in kapitalskih vrhov. Kritika na njihov račun pomeni rasizem, ksenofobijo in druge bedarije, ki si jih izmišljujejo globalni progresivni mediji.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Župan Brežic: Občani so vznemirjeni zaradi načrtovanega azilnega centra

"Občani so bili izjemno nezadovoljni že zaradi samih migrantskih...

Odvetnik Stušek: Vladni odlok je nezakonit, zato ne ustvarja pravic in obveznosti za zdravnike

Vlada Roberta Goloba se je lotila stavkajočih zdravnikov z...

Antisemitizem se je preselil na levico

Antisemitizem je del evropske zgodovine. Sodi na njeno temno...

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...