[Video] Trump podpisal pomemben izvršni ukaz za zaščito življenj novorojenčkov, ki preživijo splav!

Datum:

Ameriški predsednik Donald Trump je podpisal izvršni ukaz, ki ščiti življenja vseh novorojenčkov ne glede na stanje in okoliščine v katerih se nahajajo. Pravica do življenja ne diskriminira, velja za vse in vsa življenja novorojencev uživajo enako stopnjo zaščite ne glede na to ali gre za zdrave, bolne, rojene s hibami, prezgodaj rojene, ali pa male borce, ki so preživeli spodleteli splav.

                   

“Vsak živorojeni otrok, ne glede na okoliščine njegovega rojstva ima enako dostojanstvo in enake pravice kot vsak drugi posameznik in je upravičen do enakih zaščit v skladu z zveznim zakonom,” je v najnovejšem izvršnem ukazu, ki ščiti življenja dojenčkov, ki preživijo splav zapisal ameriški predsednik Donald Trump.

Ameriški predsednik je podpis omenjenega izvršnega ukaza napovedal v sredo, 23. septembra 2020. Namen izvršnega ukaza je zaščititi življenja vseh novorojencev ne glede na njihovo stanje ali položaj, sem spadajo tako novorojenčki, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, nedonošenčki, ali rojeni s kakršnimikoli hibami.

“Taki dojenčki so upravičeni do celovitega in nediskriminatornega dostopa do zdravstvenih pregledov in storitev, v skladu s pristankom starša ali skrbnika, ko stopijo v bolnišnico, ki prejema sredstva iz zvezne blagajne,” je pojasnil Trump.

Bolnišnice zavračale nudenje medicinske pomoči dojenčkom mlajšim od 24 tednov
Nekatere bolnišnice so namreč zavračale nudenje zdravstvenih pregledov ali nujno medicinsko pomoč če je bil otrok rojen pred 24 tednom nosečnosti. To se jim je zdelo nesmiselno, ker bi dojenček lahko preživel in imel dolgoročne stranske posledice ali trpel zaradi nižje kvalitete življenja.

“Zanikanje zdravljenja, ali odvračanje staršev od iskanja pomoči za njihove otroke razvrednoti življenja teh otrok in bi lahko bilo kršitev zvezne zakonodaje,” je pojasnil Trump. “Politika ZDA prepoznava človeško dostojanstvo in inherentno vrednost vsakega novorojenčka ali drugačnega dojenčka ne glede na zgodnjost ali hibe, in mora zagotoviti, da je vsak otrok zakonsko zaščiten,” piše v izvršnem ukazu.

Life Site News poroča, da bo to zaščitilo tudi dojenčke, ki preživijo “spodletele splave”. V preteklosti je namreč bila vrsta primerov, kjer so dojenčki v povprečju stari nekaj čez 20 tednov, težki komaj četrt kilograma živeli še uro ali dve po rojstvu. Več niso mogli, ker jim mesarji v njihovi bližini niso bili pripravljeni nuditi zdravstvene pomoči. Raje so jih odpeljali nekam na samo in počakali, da so nedolžni otroci v pomanjkanju izdihnili.

Trump je pomoč otrokom, ki preživijo spodletele splave označil za “našo sakrosanktno moralno dolžnost”.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki