[Video] Trump se je v letošnjem govoru o stanju v državi med drugim dotaknil Kitajske, ilegalcev in demokratov, katerih dejanja vodijo v socializem!

Datum:

Ameriški predsednik Donald Trump je v predstavniškem domu Kongresa imel tokrat že tretji govor o položaju v državi. Priložnost so seveda pograbili demokrati, ki so ugled omenjene ustanove, kakor tudi predstavnikov ameriškega ljudstva spustili na doslej najnižjo točko. Njihova predstavnica in obenem tudi predsednica spodnjega doma Nancy Pelosi je pred kamerami raztrgala kopijo predsednikovega govora.

Predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump je imel v predstavniškem domu Kongresa že tretji govor o položaju v državi, v katerem se je med drugim dotaknil tudi Kitajske: “Kitajska je več desetletij izkoriščala Združene države. To se je sedaj spremenilo, istočasno pa so naši odnosi dobri, kot že dolgo ne, vključno z odnosom predsednika Xi Jinpinga do mene. Spoštujejo, kar sem naredil, saj nikoli niso povsem verjeli, da jo bodo lahko tako poceni odnesli.”

Demokrati poskrbeli za slabo vzdušje
Za slabo vzdušje na Kapitolu med predsednikovim uro in osemnajst minut dolgim govorom, so poskrbeli demokrati sami že od vsega začetka. Namesto, da bi demokrati strnili vrste in vsaj ob predsednikovem nagovoru pozabili na politične igrice, ki so jih sami zakuhali, se je celotni ameriški in tudi svetovni javnosti pokazala slika globoke politične razdeljenosti, poroča AFP.

Foto: epa

Trump: “Ne bomo dopustili, da socializem uniči naš zdravstveni sistem!”
Trump je bil sicer v svojem nagovoru precej kritičen do dela demokratov: “132 zakonodajalcev v tej dvorani je podprlo zakonodajo, ki bo omogočila socialistični prevzem našega zdravstvenega sistema in hkrati izbrisali zasebni sistem 180 milijonov Američanov. Tistim, ki me gledate doma, pa sporočam, da ne bomo dopustili, da socializem uniči naš zdravstveni sistem.” Letos je seveda volilno leto v Združenih državah Amerike in demokratski stranki pride prav čisto vse, da bi oblatila sedanjo administracijo, saj se sami s podobnimi dosežki, še posebej na gospodarskem področju, za časa predsednika Obame niso mogli pohvaliti. V tej luči se da razumeti tudi sprožitev ustavne obtožbe proti predsedniku, ki pa bo brez dvoma oproščen.

Nancy Pelosi (Foto: epa)

Kot poseben gost Trumpa se je v Kongresu znašel tudi venezuelski predsednik Guaidó
Trump je spregovoril tudi o težavah v zvezi z nelegalnimi migranti: “Če se vam zdi pravično, da davkoplačevalci omogočajo neomejeno zdravstveno oskrbo ilegalnim migrantom, potem ste radikalni levičarji. Če pa menite, da bi morali najprej poskrbeti za lastne paciente in upokojence, potem ste z menoj in boste sprejeli zakonodajo, ki bo to omejilo.” Trump se je v svojem govoru osredotočil predvsem na izjemne dosežke na ekonomskem področju, povečan proračun za vojsko, kakor tudi na ukrepe, s katerimi je zaustavil dotok ilegalnih migrantov iz Srednje Amerike. Poleg tega, da so demokrati nenehno motili predsednikov nagovor z vzkliki in odhodi iz dvorane, se zdi povsem prav, da se Trump po koncu govora ni želel rokovati z Nancy Pelosi. Ta je pred kamerami raztrgala kopijo predsednikovega govora. Kot poseben Trumpov gost, pa se je v Kongresu znašel tudi Juan Guaidó, začasni predsednik Venezuele, ki ga kot takega priznava trenutna administracija.

Juan Guaidó (Foto: epa)

 

V NADALJEVANJU SI LAHKO OGLEDATE CELOTEN TRUMPOV GOVOR O STANJU V DRŽAVI:

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Komu je nevaren Janez Janša?

Delovna novinarja sta v skrajno enoumni levičarski debati o...

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...