fbpx

[Video] Srhljivo – V desetih dneh zgrajena bolnišnica na Kitajskem zaradi koronavirusa zgleda kot grozljiv zapor z rešetkami

Grozljive rešetke v notranjosti novo zgrajene bolnišnice v Wuhanu na Kitajskem. (Foto: Twitter)

Kitajci so ob epidemiji koronavirusa presenetili svetovno javnost in v desetih dneh zgradili bolnišnico v Wuhanu s tisoč bolnišničnimi postelji. Pojavili so se prvi posnetki notranjosti bolnišnice, ki nekatere prej spominja na grozljiv zapor kot pa na podobo bolnišnice.

Kitajci hočejo pokazati celotnemu svetu, da lahko obvladajo nevarno epidemijo koronavirusa. V ta namen so v slogu delavskih socialističnih brigad zgradili v desetih dneh novo bolnišnico v Wuhanu s 1000 posteljami. Vendar nekatere notranjost bolnišnice veliko bolj spominja na zapor kot na udobno bolnišnico.

Na posnetku lahko opazite, da so na vseh oknih zgrajene rešetke, ki bi morebitnim pacientom preprečile možnost pobega. Vrata so neprepustna, saj se lahko odpirajo le z zunanje strani. Vsaka soba daje vizualno podobo, kot bi vstopil v zaporniško celico, opozarjajo prvi kritiki ob pogledu na notranjost bolnišnice. Vsake oči imajo svojega “malarja”, zato si ob pogledu posnetka sami ustvarite mnenje.

Luka Perš