[Video] Srhljivo – V desetih dneh zgrajena bolnišnica na Kitajskem zaradi koronavirusa zgleda kot grozljiv zapor z rešetkami

Grozljive rešetke v notranjosti novo zgrajene bolnišnice v Wuhanu na Kitajskem. (Foto: Twitter)

Kitajci so ob epidemiji koronavirusa presenetili svetovno javnost in v desetih dneh zgradili bolnišnico v Wuhanu s tisoč bolnišničnimi postelji. Pojavili so se prvi posnetki notranjosti bolnišnice, ki nekatere prej spominja na grozljiv zapor kot pa na podobo bolnišnice.

Kitajci hočejo pokazati celotnemu svetu, da lahko obvladajo nevarno epidemijo koronavirusa. V ta namen so v slogu delavskih socialističnih brigad zgradili v desetih dneh novo bolnišnico v Wuhanu s 1000 posteljami. Vendar nekatere notranjost bolnišnice veliko bolj spominja na zapor kot na udobno bolnišnico.

Na posnetku lahko opazite, da so na vseh oknih zgrajene rešetke, ki bi morebitnim pacientom preprečile možnost pobega. Vrata so neprepustna, saj se lahko odpirajo le z zunanje strani. Vsaka soba daje vizualno podobo, kot bi vstopil v zaporniško celico, opozarjajo prvi kritiki ob pogledu na notranjost bolnišnice. Vsake oči imajo svojega “malarja”, zato si ob pogledu posnetka sami ustvarite mnenje.

Luka Perš

 • samotoje

  V 10 dneh je mogoče zgraditi marsikaj, če ni zraven Zidarja in zdaj Petriča. Tudi zapor, pardon, bolnico.

 • Unikatna

  Virus prehitro potuje in ni pričakovati bolnišnice kot jih poznamo….ko bo konec, jo bodo lahko hitro spremenili v zapor..

 • xtc

  Zadeva je ušla pod nadzotra sploh ,ker gre za vojaški produkt.

 • Anton

  Verjetno gre za modularno gradnjo iz kontejnerjev. Nekaj kar so lahko na hitro skupaj zmetal.

 • Ivan Ivanovič

  Namesto, da bi Kitajcem čestitali, da so sposobni zgraditi bolnico v desetih dneh, zlobna natolcevanja.
  Človeška zloba je res brezmejna.

 • Tadej Ian

  Najverjetnejši razlog za to, da se vrata odpirajo samo od zunaj in da so na oknih rešetke, je to, da so pacienti tudi potem, ko virozo že prebolijo, še vedno kužni, ker virus (verjetno malce spremenjen oz. mutiran) ostane v njih. To se je točno tako zgodilo s prvim nemškim pacientom. KItajci verjetno menijo, da je koristno take bolnike ohraniti zaprte, da ne bi ušli ven in virusa dodatno širili.

  • stajerc5

   Tocno to! V Nemciji jim je eden preprosto odsel ven in so ga iskali kot norci!!! Seveda so ga nasli, le da je spravil spet par novih v karanteno!

 • stajerc5

  Ce si v karanteni si izoliran od ostalih, razen zd. osebja. Torej, 10 tock za “gitre” in zaprta vrata!!!

 • KAPIBARA

  Poglejte našo mobilno vojaško bolnico.. strošek nabave.. stroški vzdrževanja.. KJE JE PA SEDAJ ????
  Saj pravijo, da je to “terenska-montažna bolnica”,
  – glede rešetk, pa že vedo, za kaj so gori.. ali za vun ali za noter..?

 • Andrej

  Karantena nikoli ni bila prijazna.

 • murgl

  kitajcem lahko marsikaj tudi očitamo, a dejstvo je , da so mojstri gradnje. V tem primeru jim lahko samo čestitamo, čeprav na samo izvedbo lahko najdemo 1000 pripomb. Ampak, če bo bolnica služila svojemu namenu v tem kritičnem času potem je vse ok.

 • Novakec1

  Mega križarke privezat okoli Kitajske pa preuredit v bolnice, ajnfoh kot pasulj.

 • Novakec1

  Pri nas boš pa doma v karanteni, bolnice so itak že prenapolnjene.