[Video] Trump: “V Chicagu na primer, tam je huje kot v Afganistanu, huje kot v Hondurasu!”

Datum:

Ameriški predsednik Donald Trump je dejal, da se ameriška mesta v katerih vladajo demokrati, spreminjajo v pekel. Ob tem je še posebej izpostavil Chicago, ki je po njegovem hujši od Afganistana. Tako demokratski župani kot tudi administracija Baracka Obame niso naredili ničesar za zajezitev cvetočega kriminala. 

“Chicago je dober primer, tam je hujše kot v Afganistanu, tam je hujše kot v Hondurasu.” je v pogovoru z voditeljem na Fox News Seanom Hannityjem povedal ameriški predsednik Donald Trump. Ob tem je izrecno poudaril, da je v nekaterih ameriških mestih mnogo slabše kot v že omenjeni azijski državi ter izpostavil Detroit, Oakland in Baltimore. Vsa tri navedena mesta vodijo demokratski župani. In čeprav v zadnjih letih v Chicagu opažamo padec števila umorov, mesto ostaja med najbolj nevarnimi ameriškimi mesti, skupaj z že omenjenima Detroitom in Baltimorjem. Ob koncu prejšnjega tedna je bilo ustreljenih kar preko 100 oseb, med njimi tudi otroci, ob čemer je življenje izgubilo 15 ljudi, poroča RT.

31. maja je bilo v že omenjenem velemestu ubitih kar 18 ljudi, kar predstavlja najbolj nasilen dan v zadnjih šestih desetletjih. Obenem je Trump tudi obljubil, da bo posredoval v še enem “demokratskem” mestu – Seattlu v zvezni državi Washington, kjer so ultra-levičarski aktivisti ustanovili avtonomno cono po imenu CHAZ oziroma CHOP, kjer policiji ne dovolijo vstopa. Na območju je v zadnjem času tudi že prišlo do več strelskih obračunov, ob čemer je življenje izgubila ena oseba.

Ob tem je lokalne oblastnike jasno opozoril, da bo primoran ukrepati sam, če ne bodo ničesar storili. Že omenjena ekstremistična enklava je sicer nastala ob valu izgredov Antife in Black Lives Matter, potem ko je v policijskem pridržanju umrl črnec George Floyd. Protestniki naj bi uradno sicer protestirali proti policijskemu nasilju, kar pa se je sprevrglo v vsesplošno nasilje in pustošenje po ameriških mestih, vse od pričetka izgredov pa lahko opažamo rastoče sovraštvo do varuhov reda in miru.

Pravijo, da je resnica prva žrtev politike. Vladajo namreč različni interesi in strasti. Naključna dejstva se izrablja kot politično orožje, nihče pa ni pripravljen temeljito razmisliti stvari. Tudi v primeru smrti črnca Floyda, so bila spregledana številna ključna dejstva. Test krvi “umorjenega” Floyda je namreč pokazal trikratno smrtonosno dozo fentanila, ki je izredno nevaren opioid, sicer kar 50-krat močnejši od heroina in je najpogostejši vzrok smrti odvisnikov. Poleg tega policijska tehnika, ki jo je na črncu uporabil ameriški policist, ne ovira dihanja. Obenem tudi ni znano, da bi kdajkoli kdorkoli zaradi te tehnike umrl. “Umorjeni” se je že nekaj minut pred tem začel pritoževati, da ne more dihati, ko se je upiral policijskim uslužbencem, saj so ga želeli strpati v policijski avtomobil. Za fentanil je znano, da otežuje dihanje in lahko povzroči celo smrt.

Jani Kos

Sorodno

Zadnji prispevki

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...

[Video] Veleposestnica Nika Kovač razkazovala svojo ogromno teraso

Kulturni fenomen Nike Kovač postaja iz dneva v dan...

Golobov in Jankovićev podžupan letoval v luksuznih hotelih za drobiž

Ljubljanski podžupan Samo Logar iz vrst Gibanja Svoboda je...

Dežman ob petnajstletnici vstopa v morišče Huda Jama: Titofilni konzervativci zavračajo dialog!

Predsednik Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč...