[Video] Zakaj Tina Gaber redno uporablja vladno parkirišče za svoje luksuzno vozilo?

Datum:

Že od samega začetka razmerja s premierjem Robertom Golobom se je Tina Gaber pričela aktivno vključevati v politiko. Slednji so mnogi očitali celo vmešavanje vanjo in ji pripisovali, da je razlog za odstavljanje ministrov. Kot kaže, pa je ta na vladi res zelo domača, saj jo je bilo mogoče ugledati med uporabo vladnega parkirišča. 

Eden od posnetkov, ki je tudi priložen v članku, razkriva, da Tina Gaber uporablja vladno parkirišče, ki naj bi ga sicer uporabljali vladni predstavniki. Slednja pa naj bi vladno parkirišče po nekaterih informacijah uporabljala že kar nekaj časa.

Septembra lani je Gabrova ob popoplavnem obisku Koroške z videoposnetkom po poročanju Cosmopolitana nehote razkrila, da vozi avto Volvo XC90. A vendarle je tedaj marsikoga zmotilo, kako je mogoče, da se Gabrova pojavlja kar na uradnih obiskih vlade. Predsednik podmladka Gibanja Svoboda Matej Grah je namreč tedaj na Instagramu pod fotografijo mladih “svobodnjakov” z Gabrovo zapisal, da se Tina Gaber mudi na terenskem obisku Koroške” in pripisal: “Obiskali smo center za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem in Dom starejših na Fari v občini Prevalje ter krepili medgeneracijsko solidarnost.” V primeru Gabrove gre nedvomno za politični precedens, nikakor namreč ni jasno, kaj naj bi premierjeva partnerka znotraj Gibanja Svoboda in vlade sploh predstavljala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)

Gabrova pa je že sodelovala tudi na sestankih z vladnimi funkcionarji. Prisotna je bila namreč na srečanju državne sekretarke za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud Maksimiljane Polak z Društvom za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka in drugimi predstavniki zagovornikov živali. Precej pa je bilo tudi govora o tem, da je vplivala na oblikovanje novele zakona o zaščiti živali, ki so jo v parlamentarni postopek vložili poslanci koalicijskih poslanskih skupin s prvopodpisano Meiro Hot iz SD.

Foto: Vlada RS

V okviru piar intervjuja na POP TV je bil namreč prikazan posnetek, kjer je Gabrova Golobova spraševala, kaj bodo naredili, da bo živalim v Sloveniji lepše. Na to ji Golob med drugim odgovoril: “Najprej bi se rad zahvalil skupini za živali, kjer ste res v preteklih tednih naredili ogromno delo, kjer ste uskladili pripombe različnih interesnih skupin in danes imamo na mizi res zelo dober kompromis, s katerim lahko gremo naprej v zakonodajno proceduro.” Glede na to, da je premier uporabil besedo ste, je bilo mogoče mogoče logično sklepati, da je bila v delo zakona vpletena tudi Gabrova.

Spomnimo tudi, da so ob nepričakovani zamenjavi ministrice za kmetijstvo Irene Šinko mnogi poznavalci opozarjali, da je do nje prišlo zaradi neposlušnosti do premierja in nekaterih Golobovih somišljenikov. Slednja naj bi namreč imela drugačno mnenje do zaščite živali kot velik del koalicije, kar pa je tudi v nasprotju z mnenjem Gabrove. Med Gabrovo in Šinkovo je prišlo do kratkega stika zaradi nutrij. Zalomilo se je tudi na relaciji Golob in Uroš Brežan, prav tako zaradi premierjeve zahteve, da se zamrzne odstrel medvedov. Ker se v odstrel zveri doslej ni še noben primer tako neposredno vmešal, je marsikdo posumil, da je tudi za to zahtevo stala premierjeva partnerka, ki velja za veganko in veliko ljubiteljico živali.

Marsikomu se je v času Golobovega vladanja, tudi na račun prej omenjenega, zazdelo, da smo z njegovo novo partnerico dobili dodatno članico vlade. Ker nas zanima, če držijo informacije, da naj bi slednja večkrat parkirala na vladnem parkirišču, smo se odločili o tem povprašati vlado. Iz Kabineta predsednika vlade so nam v odgovoru na naše vprašanje sporočili, da imajo eno parkirno mesto, ki je predvideno za obiskovalce.

S. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Streljanje v romskem naselju in kamenjanje policistov – Olaj: To je posledica neukrepanja vlade

"Odsotnost pripravljenosti vlade za sistemsko ureditev romske problematike se...

Soteska Vintgar v petek odpira svoja vrata

Soteska Vintgar, ena najprepoznavnejših in obiskanih naravnih vrednot v...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Prihaja izrazita hladna fronta in sneg do 700 metrov nadmorske višine

V torek nas bo prešla izrazita hladna fronta. Dež...