[Video] Tunizijec brutalno napadel nedolžnega Italijana. Konservativne stranke imajo vsega dovolj!

Datum:

Po tem, ko se je na družbenih omrežjih pojavil grozljiv posnetek napada na moškega na javnem trgu v italijanskem mestu Milano, so konservativni politiki pozvali k strožji varnosti meja v državi. Kontekst napada sicer ni znan, kot tudi identiteta napadalca ne, vendar gre sodeč po objavi italijanskega časnika Il Giornale za tunizijskega državljana.

Grozljivi posnetki brutalnega napada na moškega na javnem trgu Piazza Duca D’Aosta v Milanu so spodbudili takojšnje pozive konservativnih politikov k strožji varnosti meja v državi. Na posnetku napadalec brutalno napade mladega moškega, ki ga potem še večkrat brcne v glavo, za tem pa nonšalantno odide. Posnetek sta izpostavila voditelja dveh največjih italijanskih strank z namenom opozarjanja na vedno večji varnostni problem zaradi nezakonitega priseljevanja.

Šokanten napad na moškega se je zgodil na trgu Piazza Duca D’Aosta v Milanu, ko je v neznanem kontekstu napadalec v obraz udaril moškega in kasneje na njem razbil tudi steklenico. Po tem, ko je žrtev v bolečinah ležala na tleh, jo je še nekajkrat brcnil v glavo in nato nonšalantno odšel.  V ozadju se slišijo kriki mimoidočih, ki so pritekli do moškega, za katerega ni znano, kaj se je z njim zgodilo kasneje. Napad sta ostro obsodila in izpostavila voditelja dveh največjih italijanskih strank pred predčasnimi volitvami 25. septembra, sklicanimi po odstopu premierja Maria Draghija 21. julija.

Vodja Severne lige Matteo Salvini (Foto: epa)

Vodji konservativnih strank pozvali k strožji varnosti
“Prizori običajnega urbanega bojevanja med tujci, nasilje in kri. Ničelna toleranca do kriminalcev, varnost se vrača od 25. septembra”
, je zadevo  komentiral vodja konservativne politične stranke v Italiji, Severne lige,  Matteo Salvini. Salvini varnostni problem nezakonitega priseljevanja jemlje izredno resno, prepričan pa je, da bo to kmalu uvidela celotna Evropa. Glede na to, da se tudi Italija bori z izredno nizko rodnostjo, pa je eden od glavnih ciljev njegove politike delati na zviševanju demografske zime, saj kot je dejal v enem od intervjujev “ne želi zamenjati 10 milijonov Italijanov za 10 milijonov priseljencev”.

K reševanju resnega varnostnega problema v Italiji pa je pozvala tudi vodja nacionalno-konservativne in desno-populistične politične stranke Bratje Italije in predsednica Stranke evropskih konservativcev in reformistov od leta 2020 Giorgia Meloni, ki je prav tako posnetek objavila na Twitterju in zapisala: “Koliko drugim napadom in nasilju bomo morali biti priča, da bi priznali, da v Italiji obstaja velik varnostni problem? “Ni več časa za izgubljanje,” je dodala.

Giorgia Meloni, vodja Bratov Italije (Foto: epa)

“Da, varnim mejam! Ne množičnemu priseljevanju!” je izjavila v začetku tega poletja na shodu za špansko skrajno desno Vox. “Da naši civilizaciji! In ne tistim, ki ga hočejo uničiti!”

Melonijeva ima trenutno največjo podporo
Melonijeva naj bi bila po javnomnenjskih raziskavah v Italiji po po septembrskih volitvah v najboljšem položaju za vodenje Italije, njena stranka Bratje Italije pa je po anketah favorit, piše RMX. Po zadnjih podatkih nacionalnega raziskovalnega inštituta  Demòpolis  ima Melonijina stranka 24 odstotkov podpore, medtem ko je Salvinijeva Lega na tretjem mestu s 14 odstotki. Za razliko od Salvinija je Melonijna stranka zavrnila koalicijska pogajanja s sedanjo italijansko vlado, namesto tega se je odločila, da ostane v opoziciji in ob strani napada administracijo. Omenjena poteza pa se ji bo morda tokrat tudi izplačala. Izkoristili so močvirje javnega nezadovoljstva zaradi dolgotrajnih težav Italije, vključno z zakoreninjeno brezposelnostjo mladih. Tako kot drugi voditelji skrajne desnice v Evropi tudi Meloni jezi proti zaznanemu neizprosnemu nazadovanju države.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...

[Video] Veleposestnica Nika Kovač razkazovala svojo ogromno teraso

Kulturni fenomen Nike Kovač postaja iz dneva v dan...

Golobov in Jankovićev podžupan letoval v luksuznih hotelih za drobiž

Ljubljanski podžupan Samo Logar iz vrst Gibanja Svoboda je...

Dežman ob petnajstletnici vstopa v morišče Huda Jama: Titofilni konzervativci zavračajo dialog!

Predsednik Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč...