Nova24TV od Nataše Pirc Musar za izrečene besede zahteva javno opravičilo

Datum:

Zavajajočih izjav Nataše Pirc Musar je slovenska javnost že vajena, a s svojo zadnjo neargumentirano in nedokazano obtožbo zoper Novo24TV  je  resnično prestopila mejo tolerance. Pirc Musarjeva bi se morala za svoje dejanje opravičiti. 

                   

Nataša Pirc Musar je šla tokrat s svojimi trditvami predaleč. S svojo neargumentirano in nedokazano trditvijo oziroma jasno obtožbo, da je “kupovanje medijskega miru in plačevanje medijskega napada na drugače misleče nekaj, kar prakticirajo Požareport, Nova24TV in zdaj tudi Reporter in Necenzurirano”, je prestopila mejo tolerance do zavajajočih izjav, ki jih je tudi v preteklosti že servirala. Morda ji je neučinkovito slovensko sodstvo spregledalo marsikaj do danes, vendar ji mi ne bomo. Zahtevamo opravičilo.

Po tem, ko je Pirc Musarjeva v svojem intervjuju za Siol izjavila, da Nova24tv “kupuje medijski mir in kupuje medijske napade” te trditve ni pojasnila niti argumentirala. Take obtožbe si kandidatka za predsednico države enostavno ne more privoščiti, sploh pa ne v kolikor za to nima dokazov. Nova24TV od nje zahteva javno opravičilo, enako pa pričakuje tudi Bojan Požar, ki ji je za to dal rok za uresničitev, saj jo v nasprotnem primeru čaka civilna tožba.

Pravnica Nataša Pirc Musar je v Bruslju očrnila našo državo, vlada RS pa je zavrnila njene očitke. (Foto: Twitter, Vlada RS)

Tudi v preteklosti je že lagala
Poleg svojih neutemeljenih trditev je tudi po svoji subjektivni oceni povedala, da to kar počnemo mi in še nekateri ni novinarstvo, potem pa je pomen tudi sama definirala in poudarila nepristranskost novinarjev. Ironično, da govori o nepristranskosti, ko pa se je sama ne poslužuje. Ko je dejala, da je RTV vedno spoštovala raznolikost gostov, je očitno nalašč spregledala izjave UKOM-a, kjer so z dejstvi podkrepljene trditve o pristranskosti RTV. Sploh pa je ironično, da Pirc Musarjeva govori o profesionalnem novinarstvu in medijski svobodi, ko pa je v preteklosti sama lagala in zavajala, zato njene neutemeljene in neargumentirane trditve ne presenečajo, vendar ji tokrat ne bomo pogledali čez prste. Spomnimo, da je bila ena izmed povabljenih gostij razprave o medijski svobodi in vladavini prava v Sloveniji v Evropskem parlamentu, kjer je izrekla več dokazanih laži, ki se nanašajo na Urad vlade za komuniciranje – UKOM, Janševa vlada pa je seveda argumentirano njene laži tudi demantirala.

Vsa ta njena zgodba o profesionalnosti novinarjev in njena “strokovnost” definiranja, kaj je “pravo novinarstvo” pa pade v vodo, ko se je o njeni etičnosti spraševal celo Bojan Požar, ki jo je v svojem pismu javno vprašal: “Nataša, ali morda nisi ravno ti v preteklih tednih poskušala kupovati mir na portalu Požareport?”

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...