[VIDEO] V Črni gori iz lokala na plaži zaradi zastave nagnali ukrajinsko družino

Datum:

Ruski turisti so v Črni gori napadli ukrajinsko družino, ker je imela ukrajinske zastave, vodja lokala pa se je postavil na stran agresivnega Rusa, je Višegrad 24 objavil na Twitterju. “Črnogorci, Bošnjaki, Albanci in Hrvati iz Črne gore podpirajo Ukrajino, žal je srbska manjšina večinoma proruska. Kot Črnogorko me je globoko sram, da se je to zgodilo v moji državi, in svojega denarja zagotovo ne bom porabila na tem kraju,” je incident komentirala uporabnica družabnega omrežja.

                   

Na družbenih omrežjih se že nekaj dni razpravlja o več videoposnetkih, na katerih iz kavarne na plaži Ponta Beach Club Petrovac v Črni gori izženejo skupino ukrajinskih turistov. Razlog za konflikt naj bi bil, da so dopustniki na enega od ležalnikov obesili ukrajinsko zastavo. Na Telegram kanalu Real Kyiv so udeleženci incident opisali takole: “Takoj ko so se Rusi pritožili, da jim ni všeč ukrajinska zastava, je lastnik pritekel, da bi nas vrgel ven, in rekel, da tukaj noče gledati Ukrajincev, medtem ko je potiskal mojo mamo in očeta.”

Medtem ko se na omrežjih večina zgraža nad ravnanjem lastnika lokala, pa v srbskih medijih najdemo tudi naslov, ki se glasi: “Ukrajinski provokatorji z zastavami vdrli v kavarno v Črni gori: Sledila je jasna reakcija“. V članku so nato sicer obsodili dogajanje in navedli, da je civilna iniciativa 21. maj poklicala policijo in zahtevala takojšnje ukrepanje.

Video se začne s spopadom med osebjem Ponta Beach Cluba Petrovac in Ukrajinci. Zaposleni v kavarni vztrajno prosi turiste, naj zapustijo plažo in poskuša premakniti žensko, ki je vanj usmerila telefon. Slednja začne kričati in groziti, da bo poklicala policijo. Nato se akciji pridruži še nekakšni varnostniki, ki skušajo turiste pospremiti s plaže. “Zaradi nedavnega dogodka, ki je pritegnil pozornost medijev in povzročil naval oddanih mnenj, ki ne opisujejo izkušenj iz prve roke, smo začasno prekinili objavo novih mnenj za ta seznam,” je danes še vedno zapisano na portalu tripadvisor.com. So pa že pred incidentom obiskovalci ocenili, da so porcije hrane majhne, cene pa dvakrat višje kot v bližnjih restavracijah ter da se čuti napetost med osebjem in pohlepnim šefom.

V naslednjem posnetku varnostnik žensko dobesedno izrine iz kavarne. Vse to spremljajo kriki z vseh strani in očitki o tepežu. Zgodba se konča z nagovorom menedžerja lokala, ki v polomljeni ruščini reče turistom: “Prosil sem vas, da tega ne počnete. Lahko nosite zastavo pred vhodom, tukaj pa ne. Ni pošteno, kar počnete, to je zasebna last. Pojdite ven.” Šef lokala še večkrat ponovi, naj zapustijo lokal: “Out, out!

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...