[Video] V poslanske klopi sedla Karmen Kozmus Ferjan: To ji sporoča njen soprog, ki je prav tako poslanec

Datum:

“Veseli me, da mi je bil danes potrjen mandat poslanke Državnega zbora RS,” je sporočila Karmen Kozmus Ferjan, ki se je v teh dneh pridružila v poslanskih klopeh svojemu soprogu Juretu Ferjanu. Kozmus Ferjanova je leta 2018 kandidirala na državnozborskih volitvah in prejela več kot 4 tisoč glasov. “S svojim delom upam in si tudi želim upravičiti zaupanje vseh volivcev in volivk, ki so mi takrat namenili svoj glas,” je še poudarila. 

“Postala sva prvi zakonski poslanski par v zgodovini Slovenije. Draga moja Karmen, si čudovita mati in žena, si skrbna, delavna, poštena, pravična in pogumna, si moj ponos in moj navdih. Odlična poslanka boš. Srečno iz srca,” je zapisal poslanec SDS Jure Ferjan. Karmen Kozmus Ferjanovi je bil namreč potrjen mandat poslanke Državnega zbora RS.

Namesto poslanca SDS Ljuba Žnidarja, ki je nedavno odstopil s funkcije, je v poslanske klopi sedla Karmen Kozmus Ferjan, poroča STA. Kozmus Ferjanova je bila doslej zaposlena kot svetovalka za odnose z javnostmi na ministrstvu za finance, hkrati je tudi mestna svetnica v Mestni občini Celje. Na parlamentarnih volitvah leta 2018 je na kandidirala na listi SDS v volilnem okraju Celje I, kjer je zbrala 28,9 odstotka glasov. Nadomestna poslanka, 36-letna Kozmus Ferjanova, je bila asistentka pokojne evropske poslanke Patricije Šulin.

Nadomestni poslanec je bil sicer tudi Žnidar, ki se je odločil, da bo svojo profesionalno pot nadaljeval na gospodarskem področju. Aprila lani je v DZ nadomestil dotedanjo poslansko SDS Jelko Godec, ki je bila imenovana za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade. V času, ko Godčeva opravlja to funkcijo, jo bo torej v DZ nadomeščala Kozmus Ferjanova.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...