[Video] V Wisconsinu že drugo noč divjajo huligani skrajne BLM: nasilje je izbruhnilo po strelskem obračunu policije z Afroameričanom

Datum:

V ZDA v zvezni državi Wisconsin v kraju Kenosha že drugo noč potekajo izgredi, histerični demonstranti pa zažigajo avtomobile in trgovine, številni pa so tudi oboroženi. Vse skupaj naj bi bilo posledica policijskega nasilja nad Afroameričanom. Očividci pa pričajo tudi o spopadih izgrednikov s pripadniki Narodne garde in policijo, ki je uporabila tudi sredstva za obvladovanje nasilnih množic. Niti Narodna garda niti policijska ura, ki je veljala vse od 20. ure v ponedeljek zvečer, nista zadržali nasilnih izgrednikov. 

Pripadniki skrajne Black Lives Matter pa so v kraju Kenosha v zvezni državi Wisconsin pa so bili nasilni celo do novinarjev. Eden izmed izgrednikov je iz žepa potegnil pištolo in jo uperil naravnost v kamero. Nemire naj bi sicer sprožila smrt temnopoltega 29-letnika po imenu Jacob Blake, ki je bil v nedeljo žrtev policijskih strelov. Blake naj bi bil ustreljen kar sedemkrat, in sicer od zadaj, trenutno pa naj bi bil v bolnišnici na zdravljenju. Do nasilnega obračuna naj bi prišlo po nasilnem družinskem incidentu tega Afroameričana, kar je hitro sprožilo vsesplošne proteste in pustošenje po že omenjenem ameriškem mestu, poroča RT.

Znano je, da so v ponedeljek zvečer izgredniki izvedli pohod na sodišče, ki pa je bila zavarovana z pripadniki varnostnih sil v polni bojni opremi. Ob tem so izgredniki policijo pričeli obmetavati z različnimi predmeti, ki pa je skušala obvladati nastale razmere z uporabo slepih nabojev (gumijastih nabojev). Pripadniki policije pa so se poslužili tudi solzivca, s čimer so poskušali razgnati zbrane “demonstrante”. V obeh nočeh je proteste spremljal vandalizem. Ob tem so demonstranti zažigali in snemali smetarske tovornjake v bližini sodne hiše. Eden izmed posnetkov prikazuje tudi, kako eden izmed protestnikov v tovornjak vrže molotovko.

Molotovka je sicer v nekaj sekundah povzročila požar. Isti mož pa naj bi le nekaj trenutkov pred tem na enak način uničil še en tovornjak. Požar pa naj bi izbruhnil tudi v lokalnem zaporu. Potem ko so izgredniki poškodovali javno lastnino pa so se znesli tudi nad zasebno lastnino, ob čemer so se spravili tudi nad avtomobilski salon, zažgali pa naj bi tudi trgovino s pohištvom ter uničevali poulično razsvetljavo. Že prvo noč pa so izgredniki za seboj pustili številne požgane avtomobile in uničena poslopja podjetij. Eden izmed videoposnetkov prikazuje nadvse žalostno podobo parkirišča na katerem je na desetine ali celo stotine požganih osebnih vozil.

V zadnjem času smo bili priča nasilnim izgredom v ZDA, ki sta jih je zagrešili zlasti skrajni levičarski Antifa in Black Lives Matter. Posnetki na družbenih omrežjih prikazujejo, kako anarho-levičarji požigajo poslopja in pretepajo ter ropajo nedolžne ljudi, ki so se slučajno znašli na njihovi poti. Obenem pa upanje vzbujajo prebivalci nekaterih ameriških mestec, ki so organizirali “vaške straže” in preprečili huliganom, da bi opustošili tudi njihove rodne kraje.

https://twitter.com/ShelbyTalcott/status/1298049345883865088?s=20

Vendar pa je zaskrbljujoče dejstvo, da je rdeči demon obsedel tudi zahodno Evropo. Na izgredih v Londonu so anarho-levičarji tako oskrunili kip slavnega politika Winstona Churchilla, ki je Evropo ubranil pred fašizmom, kar kaže na resnično podobo te anarho-histerije. V resnici ne gre toliko za protestiranje proti rasizmu in policijskemu nasilju, kot za poskus diskreditacije bele evropske/zahodne kulture, predvsem pa za nabijanje občutkov slabe vesti, obenem pa se zdi, da je celotna situacija povezana tudi z bližajočimi se ameriškimi predsedniškimi volitvami, kar zgovorno priča eden izmed spodnjih tvitov. Zgovorno je tudi dejstvo, da izgredi prevladujejo v mestih, kjer vladajo demokratski župani.

https://twitter.com/ShelbyTalcott/status/1298078845116076032?s=20

Domen Mezeg

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...