[Video] Veleposestnica Nika Kovač razkazovala svojo ogromno teraso

Datum:

Kulturni fenomen Nike Kovač postaja iz dneva v dan bolj bizaren. Na spletu se je pojavil posnetek, kjer kaže teraso in domnevno razliko med njeno teraso in teraso na fotografiji, ki naj bi jo domnevno ponaredili njeni nasprotniki, ki se bojda poslužujejo mehanizmov delovanja totalitarnega učbenika … A Nika Kovač razkrije, da ima res ogromno teraso sredi Ljubljane.

“Lahko se odpravimo na mojo teraso in vam bom pokazala, kakšna je razlika med teraso, kjer sem jaz nastopala, in teraso na fotki. Tukaj ni popolnoma ničesar, edino, kar se po moji terasi sprehaja, je moj pes Mal, zato da je lahko na svežem zraku. Zakaj to delim? Zaradi tega, da pokažem, da so takšni napadi popolnoma popolnoma izmišljeni in da jih je ogromno in da se moramo proti njim boriti, da smo transparentni glede tega, kar smo in kako živimo. Še pomembneje pa takšne napade prepoznamo kot mehanizem delovanja totalitarnega učbenika in jim vsi skupaj odločno rečemo “NE”,” nam v video v svojem tipičnem jokajočem stilu razlaga Nika Kovač, direktorica zloglasnega “raziskovalnega inštituta” 8. marec.

Nika ne razume, da ji posnetek škoduje

Ni povsem jasno, na kakšen učbenik namiguje Kovačeva. Morda na učbenik Pravila za radikalce Saula Alinskega, ki je očitno nekakšen priročnik zanjo in njen “raziskovalni inštitut”?

Morda Kovačeva vidi, da ker sama uporablja takšno propagando, avtomatsko razmišlja, da podobno počnejo tudi njeni nasprotniki in jo to pahne v nek stadij preganjavice?

8. marec ima prosti dostop do večinskih medijev v državi. (Foto: STA)

Kot je dejal uporabnik spletnega omrežja X, je Nika tako zatopljena v svoj svet mandljevega mleka, da sploh ne ve, da je terasa na posnetku velika za dve garsonjeri, v kateri se stiskajo mlade družine z dvema otrokoma. Terasa na sliki je namreč res velika. To, da sta na njej dva stola namesto sedežne garniture, je ne naredi nič manjše.

Simbol odtujene kaviar levice

Kovačeva je simbol odtujene kaviar socialistične mladine, ki ne razume, kako živi povprečen Slovenec niti kaj si povprečen Slovenec želi. Videti je, da se je želela braniti, češ “poglejte, kako prazna je moja terasa”, medtem pa pozabila, da bo večino Slovencev zmotila njena velikost. Niti ne razume, da se bodo začeli spraševati, kako ženska, za katero se sploh ne ve, kaj dela in kako služi denar, akumulira dovolj kapitala, da si kupi stanovanje s takšno teraso v najdražjem predelu države.

Je pa vsekakor posebna ironija, da o transparentnosti govori oseba, katere inštitut se je med referendumsko kampanjo proti zakonu o vodi boril za pitno vodo (ki nima nobene zveze z zakonom samim), med referendumsko kampanjo o RTV pa za “radovednega tačka”. Videti je, da prav “raziskovalni inštitut” uporablja prijeme iz Alinskijeve “kuharice”.

I. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Streljanje v romskem naselju in kamenjanje policistov – Olaj: To je posledica neukrepanja vlade

"Odsotnost pripravljenosti vlade za sistemsko ureditev romske problematike se...

Soteska Vintgar v petek odpira svoja vrata

Soteska Vintgar, ena najprepoznavnejših in obiskanih naravnih vrednot v...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Prihaja izrazita hladna fronta in sneg do 700 metrov nadmorske višine

V torek nas bo prešla izrazita hladna fronta. Dež...