[Video] Vrh družbenih omrežij: Trump v Beli hiši gostil mnenjske voditelje z družbenih omrežij, razprava je tekla o cenzuri

Datum:

Ameriški predsednik Trump je v Beli hiši organiziral vrh družbenih omrežij, kjer je gostil številne mnenjske voditelje, prav tako pa so bili povabljeni tudi strokovnjaki s tega področja. Pogovarjali so se med drugim o domnevni cenzuri in neenaki obravnavi konservativnih uporabnikov družbenih omrežij. Med dogodkom je za nekaj časa nehal delovati Twitter, prav v tem trenutku pa je Dorsey najavil, da bodo njegovi uporabniki dobili več nadzora pri njegovi uporabi.

                   

Ameriški predsednik Donald Trump je v četrtek v Beli hiši na vrhu družbenih omrežij gostil številne pretežno konservativno usmerjene mnenjske voditelje, tam pa so razpravljali cenzuri. Korporacije Facebook, Google in Twitter se nenehno soočajo z obtožbami konservativcev, da so pri uporabi teh družbenih omrežij obravnavani neenakopravno v primerjavi z drugimi, poroča Fox News. Iz Bele hiše so sporočili, da je bilo na dogodek povabljeno skoraj 200 strokovnjakov za družbena omrežja iz agencij in zunanjih organizacij, prav tako pa so bili povabljeni predstavniki kongresa in člani Trumpove administracije.

Na dogodku mnogo znanih gostov
Trump je dejal, da uporablja Twitter, ker mu to družbeno omrežje omogoča filtriranje objav, priznal pa je pogosto napačno črkovanje v svojih objavah: “Sicer precej dobro črkujem, a mnogi pravijo, da prsti niso tako dobri kot možgani.” Tam so bili npr. vlogerki Lynnette Hardaway and Rochelle Richardson, znani pod psevdonimom Diamond and Silk, James O’Keefe iz projekta Veritas, Lila Rose, ki se bori za življenja nerojenih otrok, zagovornica prvega amandmaja ameriške ustave Harmeet Dhillon, bivši sodelavec portala Breitbart Sebastian Gorka, Mac Stoddard iz FreedomWorksa ter številni drugi.

Diamond and Silk, Donald Trump (Foto: Twitter)

Twitter v času dogodka nehal delovati
Malo pred začetkom dogodka je družbeno omrežje Twitter za kratek čas nehalo delovati, ob istem času pa je izvršni direktor družbe Jack Dorsey najavil načrte, da bodo uporabnikom omogočili skritje odzivov na posamezno objavo: “Testiramo nekaj novega. Več nadzora, več transparentnosti glede debat, ki jih zanetijo vaši tviti. Iz tega se bomo lahko veliko naučili.”

Čeprav številni izražajo zaskrbljenost, prosti trg deluje
Na dogodek so bili povabljeni tudi predstavniki vodilnega konservativnega think tanka v ZDA Heritage Foundation, od koder so se s prisotnostjo odzvali Robert Buley, Bridgett Wagner, Maria Sousa in Jessica Anderson. Andersonova je ob tej priložnosti povedala: “Medtem ko se pogovarjamo o razdruževanju velikih tehnoloških podjetij in kaznih za domnevno cenzuro oziroma ideološko obremenjenost, je jasno, da prosti trg deluje, čeprav številni konservativci izražajo zaskrbljenost.”

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...