[Video] Zaradi surovosti črnske najstnice se je znašla v kritičnem stanju

Datum:

Ameriški mediji so se konec tega tedna razpisali o nasilju, ki ga je doživela najstnica iz ameriške zvezne države Missouri. Slednja se je namreč zaradi surovih udarcev ob beton, ki jih ji je zadala temnopolta 15-letnica, znašla v kritičnem stanju. 

                   

Posnetek surovega fizičnega obračuna, ki se je zgodil v petek, 8. marca, v bližini srednje šole Hazelwood East, je na družabnih omrežjih zaokrožil kot vihar, saj marsikoga preseneča, čemu kdo od prisotnih ni odločneje ukrepal in preprečil, da se eno od deklet ne bi tako brutalno zneslo nad drugim dekletom.

“Grozno in odvratno”; “To je očitno poskus umora”; “Brutalno”; “Osebi, ki bi to storila temnopolti osebi, bi se ji očitalo zločin iz sovraštva … Moralo bi biti pošteno. Komur koli bi morali očitati zločine”; so le nekateri komentarji v zvezi z dogodkom.

Še vedno je v kritičnem stanju
Belopolto mladoletnico so po navedbah policije zaradi hude poškodbe glave odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer je še vedno v kritičnem stanju.  V soboto pa so uspeli pridržati tudi 15-letno nasilnico Maurnice DeClue.

“Kadar koli so poškodovani otroci, je tragedija,” so v odzivu na petkovo dogajanje sporočili iz srednje šole Hazelwood East. Za Fox News so še povedali, da so ustrahovanje in spopadi v skupnosti problem, za katerega moramo vsi prevzeti odgovornost in ga rešiti v dobro naših otrok.

Policija še naprej preiskuje okoliščine pretepa in poziva vse morebitne očividce, da z njimi delijo informacije, ki bi lahko kakor koli pomagale razjasniti okoliščin.

Ž. N.

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...

Argentina: mesečna inflacija je najnižja v dveh letih in pol

Mesečna inflacija je v Argentini padla na 4,2 odstotka....