Tudi leva aktivistka Rajgljeva ima širok dostop do dijakov

Datum:

Tudi znana levičarska aktivistka Barbara Rajgelj ima dostop do srednješolcev v okviru predmeta aktivnega državljanstva. Spomnimo, da sta jim nedavno predavala že dva levičarska aktivista – Milan Brglez in skrajnež Erik Valenčič. 

V Sloveniji opažamo nov zaskrbljujoči trend – da levičarski aktivisti obiskujejo slovenske gimnazije in indoktrinirajo tamkajšnje dijake. Pred časom sta to na Gimnaziji Šentvid v Ljubljani počela socialdemokrat Milan Brglez, ki si je pri dijakih kupoval glasove za prihajajoče volitve v Evropski parlament. Prav tako je na gimnaziji gostoval novinar Mladine Erik Valenčič, ki je mladim govoril o podnebni krizi, migracijah in enačil desne stranke z neonacisti. Spomnimo, da gre za tistega skrajno spornega novinarja, ki je podpiral diktatorja Sadama Huseina, ki je bil obtožen antisemitizma in ki se fotografira skupaj s kalašnikovkami in islamskimi skrajneži.

Pravna mreža je soavtorica novega spornega zakona o RTVS
Na podoben način pa ima sedaj do slovenskih dijakov dostop tudi Pravna mreža za varstvo demokracije oziroma njena vidna predstavnica Barbara Rajgelj, ki ljubljanskim in mariborskim dijakom predstavlja kazensko pravo kot tudi druge vrste prava s sprehajalnicami “od zločina do kazni”. (Mimogrede spomnimo, da je dotična mreža soavtorica novega spornega zakona o RTVS.) Tekom izobraževanja dijaki obiščejo policijsko postajo, sodišče in zapor. Dijaki naj bi se prav tako seznanili s pojmi, kot so demokracija, človekove pravice, ustavna ureditev, politični sistem Republike Slovenije, delovanje Evropske unije, z mednarodnimi organizacijami in tudi z današnjimi lokalnimi in globalnimi izzivi človeštva.

Erik (Foto: Twitter)

Gre za izobraževanje v okviru izvajanja srednješolskega predmeta aktivno državljanstvo. Predmet je sicer del učnega načrta postal pred dvema letoma. Na videz gre za povsem nedolžno, celo koristno izobraževanje, je pa zaskrbljujoče dejstvo, da je tudi Rajgljeva znana (homoseksualna), levičarska aktivistka, ki ji je omogočen širok dostop do srednješolcev podobno kot Brglezu in skrajnežu Valenčiču.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroki v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...