[Video] Zdravniki pravijo, da je predsednik ZDA “zdrav in sposoben za delo”

Datum:

Predsednik Joe Biden ostaja “sposoben” za opravljanje svojih dolžnosti predsednika, sodeč po zdravniškem izvidu, ki ga je Bela hiša objavila po rutinskem pregledu. Zdravniški pregled je vključeval pregled in preverjanje izključno fizičnih sposobnosti in značilnosti, brez kognitivnih, kar pa skrbi tako republikance in demokrate, saj se približujejo napovedi kandidatur za predsedniške volitve 2024.

                   

“Predsednik Joe Biden ostaja zdrav, močan 80-letni moški, ki je sposoben uspešno opravljati predsedniške dolžnosti,” je v petstranskem memorandumu zapisal zdravnik Bele hiše dr. Kevin O’Connor, poročajo tuji mediji. Osemdesetletni predsednik Joe Biden je bil na rutinskem pregledu po odstranitvi dela tkiva iz prsnega, razglašen za zdravega in “sposobnega za delo”.

Zdravnik Bele hiše Kevin O’Connor je v povzetku zdravstvenega pregleda dejal, da je predsednik “ostal sposoben za dolžnost in v celoti opravlja vse svoje odgovornosti brez kakršnih koli izjem ali prilagoditev.” Po poročanju tujih medijev so mu odvzeli vzorec tkiva, ki so ga poslali na biopsijo, hkrati pa opravili pregled. Zdravniki naj bi izključili tudi simptome, povezane z “dolgim ​​COVID-om”, in da se njegova otrdela hoja od izpita novembra 2021 ni poslabšala. Med nedavnim pregledom so predsedniku s tekočim dušikom odstranili več majhnih kožnih izrastkov z obraza in glave.

Pri pregledu so se fokusirali izključno na fizične sposobnosti in ne kognitivne, kar pa je zaskrbljujoče tako za demokrate in republikance, saj se približujejo napovedi kandidatur za predsedniške volitve 2024. V kolikor se odloči, da bo vnovič kandidiral in si po nekem čudežu zagotovil tudi drugi mandat, ne bo le najstarejši predsednik v zgodovini ZDA, ampak najstarejši predsednik v zgodovini ZDA, ki bo služil dva zaporedna mandata, piše Breitbart. Bide je v preteklosti neštetokrat s svojim vedenjem zbudil sum v njegovo “sposobnost opravljanja svojega dela”. Tukaj je le nekaj primerov. “Joe Biden je danes IZGUBLJEN poskušal brati s teleprompterja. Niti “Washington” ni znal pravilno reči. Med naslednjim fizičnim pregledom MORA opraviti kognitivni pregled. Z njim nekaj NE štima!!”, je zapisal Ronny Jackson, nekdanji zdravnik Bele hiše.

Po poročanju Breitbarta je nedavna anketa Reuters/Ipsos pokazala, da “tri četrtine Američanov – vključno z več kot polovico demokratov in veliko večino republikancev – pravi, da je Biden prestar za delo v vladi.” Večina demokratskih anketirancev je dejala, da predsednik ostaja “mentalno bister”, vendar jih je približno polovica dejala, da ne more obvladati fizičnega bremena predsedovanja,” je zapisano v anketi.

Po poročanju Reutersa, Biden jemlje zdravila za ohranjanje nizke ravni holesterola, antikoagulant kot odgovor na atrijsko fibrilacijo, ki ostaja asimptomatska, in zdravilo za zdravljenje sezonskih alergij in refluksa kisline. Povzetek izvida je pokazal, da je Biden v zadnjem obdobju shujšal, njegov krvni tlak pa je ostal nespremenjen od leta 2021.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...