[Video] Zlatko – vrhunski raper, ki nima za burek in živi od države: je pošteno, da svoj puf prelaga na otroke?

Datum:

Voditelj oddaje “Kdo vam laže?” Boris Tomašič je v torkovi oddaji sporočil pomembno novico in sicer, da se je prebil v oddajo Tednik na javni RTV Slovenija. “Dali so mi 12 sekund in 37 stotink časa, da temeljito obrazložim, zakaj je Nova24TV tako “sovražen” medij. Anka Pirš vse čestitke! Bravo! Odlična demonstracija tega, kako se ne dela uravnoteženih prispevkov. 80 odstotkov časa so namreč pljuvali po nas.”

“S tem, ko so se na nacionalki odločili, da vzamejo mojo izjavo in izjavo Jožeta Biščaka, so očitno želeli izpasti resno novinarski,” je poudaril Boris Tomašič in ob tem dodal, da so bile izjave obeh večinoma izrezane. “Vendarle je velik dogodek, da sva se z Jožetom prebila na nacionalko. Iz tega razloga smo proslavljali dolgo v noč.” Ob tem se je posebej zahvalil tudi Jeleni Aščić, ker je dovolila, da se v prispevku pojavita dve njegovi kratki izjavi. “Res velik napredek za RTV Slovenija.”  

Tomašič je prepričan, da njegova oddaja prispeva k izboljšanju javne hiše. Spomnil je, da se je pred dvema letoma zgodilo, da je ena nadebudna novinarka prišla po njegovo izjavo, potem pa Aščićeva ni dovolila, da bi se ta predvajala v prispevku. “Po dveh letih tektonskega boja, so se pričeli odvajati tektonski premiki na RTV Slovenija,” je poudaril in dodal, da optimizem obstaja. “Morda bova naslednjič z Jožetom za izjavo dobila skupaj dobila kar 24 ali 30 sekund na voljo.

Vir: Printscreen

Si predstavljate 50-Centa na sociali?
Glede na to, da so v Tedniku nizali obtožbe na račun poročanja Nova24TV je Tomašič poudaril, da ob tem niso navedli nobenega konkretnega primera. “Samo pljuvajo in lažejo glede nas. Ko sam kritiziram, za razliko od njih, navajam konkretne primere. Mi nismo lagali,” je Tomašič dejal v poduk RTV in priznal, da smo razkrili, kako nekateri dobivajo denar od države, po drugi strani pa protestirajo. Tomašič se je obregnil ob izjavo raperja Zlatana Čordića, ki očitno ni bil navdušen, da smo ga izpostavili, kako protestira proti vladi, od katere dobiva denar. “A je s tem kaj narobe? Ne ni,” je bil jasen. “Gospod Čordić pravi, da mu vlada denarja ni dala, ampak da si je on to izposodil in bo to on vrnil ter bodo vračali njegovi otroci. Mimogrede, vrhunski raper, ki je popularen, radi ga imajo mladi, pa nima za burek? Meni so fascinantni ti muzkontarji in kulturniki, ki za burek nimajo, pa se imajo za zelo popularne. Si predstavljate ameriškega raperja 50-Centa na državni pomoči in sociali?” Ob tem je Tomašič Čordića pozval: “Če ste resno mislili, vse kar ste rekli, dajte ta denar vrniti! Ni fer, da puf prelagate na otroke in na otroke od novinarke.”

Slapšakova se z nami ukvarja več, kot mi z njo
“Ker so v prispevku v Tedniku omenili tudi kolumnistko Svetlano Slapšak, ki je dala vedeti, kako naj bi postala tarča napadov poročanja Nova24TV in tednika Demokracija, ker je stara, ženska, čefurka in politično nespodobna,” je Tomašič dal vedeti, da Slapšakove nikoli ni napadal zato, ker je stara, ženska in čefurka. “To, da pa profesorica in doktorica ne zna slovensko, me pa moti. Ne znate slovensko, predavate pa na slovenski fakulteti in živite od te države?!” Spodobilo bi se, da bi se naučili govoriti slovensko.” Tomašič je poudaril dejstvo, da je Slapšakova politično nekorektna. “Z nami se več ukvarja, kot mi z njo,” je poudaril in dal vedeti, da se sam ne ukvarja s tem, kdo piše pri marginalnem Večeru. “Ni fer. Lahko bi me tudi vprašali, kaj si mislim tudi o tem. Gospa Slapšak nadaljujte s svojim pisanjem. Mirno lahko pljuvate čez nas. Nimam nobenih težav s tem, ker če me pljuvajo taki ljudje, potem to pomeni, da nekaj delam prav.”

Uničevanje tuje lastnine je prepovedano
Ker je sin, vrhovnega državnega tožilca s kazenskega oddelka, Hinka Jenulla Jaša Jenull v petek provociral policijo, se je Tomašič obregnil ob pisanje s kredo po javnih površinah in ga pozval, naj z njo piše po domačem dvorišču. “Prepovedano je uničevanje tuje lastnine. Prepovedano je čečkanje po pločniku, cesti, stenah in tako naprej! Kaj vam ni jasno?” Tomašič je ob tem dal vedeti, da je beg pred policisti strahopeten in izpostavil, da so očitno protestniki pogumni le, ko so v hordi, krdelu. “Nehajte to delati. Nehajte podpirati tistih, ki izzivajo in provocirajo, ker to se bo sprevrglo v kaos, v ulične proteste, v katastrofo. Skrajno resno to govorim. Če vam je kaj do tega, proti čemur naj bi protestirali, torej proti diktaturi, potem ne dovoliti ekstremnim levičarjem, ki nimajo razčiščenih pojmov, da ne spoštujejo zakona.”

“Zakon je potrebno spoštovati in mora veljati za vse,” je prepričan Tomašič. “Če mi policist reče, da se moram legitimirati, potem se pač bom. Ali pa bom nosil posledice.” Kot problematično je izpostavil, da nacionalna televizija podpira in podpihuje takšna dejanja. “Novinar je dal vedeti, kako naj bi za mnenje vprašal popolnoma “naključnega” protestnika. Nehajte, se norčevati na RTV-ju. Če se bo pri nas začela dogajati Amerika, bo RTV prva, ki bo kriva za to,” je poudaril Tomašič. “Nehajte lagati in “pumpati” razvajenih mladičev bogatih staršev, ki ne spoštujejo zakonodaje! Sogovornik ni bil naključen!” Ob tem je poudaril prepričanje, da konec demokracije napoči, ko razvajeni in nedorasli šmrkavci nehajo upoštevati policijo in pričnejo provocirati.

Foto: Printscreen

“Na koncu bo policija ukrepala z več sile, pa boste govorili, da imamo diktaturo!” Napad na avtomobil televizije Nova24TV, ker protestnikom ni všeč način poročanja, je Tomašič prikazal, kot primer, kako se nasilje začne, primer nasilnega dogajanja na protestih v Ameriki, pa kot primer, kako se vse skupaj konča. “Začne se tako: malo butnemo po avtu, konča pa: da se požge in razbije ne vem koliko avtomobilov. Varni ne ostanejo niti policijski avtomobili. Ekstremni levičarji Antifa so nevarni tako v Sloveniji, kot tudi v Evropi in ZDA, ker rušijo vse in ne spoštujejo zakonov za razliko od ostalih državljanov. Ne plačujejo davkov, pri njih se kraja reče izposoja.” 

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...