Vodja švedske AfS: “Švedski poslanci Evropske ljudske stranke so Sorosevi zavezniki!”

Datum:

Stranki Moderaterna in Krščanski demokrati, ki pripadata Evropski ljudski stranki (EPP), sta presegli vse meje s svojimi pozivi po izključitvi Fidesza iz EPP. Na pozive švedskih članov EPP so se kritično odzvali v strankah Švedski demokrati in Alternativa za Švedsko.

                   

Prejšnji teden so pripadniki švedskih strank Moderaterna in Krščanski demokrati, ki obe pripadata največji evropski politični skupini, Evropski ljudski stranki (EPP), presegli vse meje s kritiziranjem madžarske vladajoče stranke Fidesz in njenega predsednika Viktorja Orbána. Predlagali so namreč njeno izključitev iz EPP, predsednik Stranke zmernih Ulf Kristersson in sekretar Krščanskih demokratov Peter Kullgren pa sta pojasnila, da bi se Fidesz lahko soočal s temeljnimi težavami glede načel EPP, poroča Magyar Hírlap.

Švedski nasprotniki migracij so se na pozive švedskih članov EPP odzvali kritično
Na to so se po pisanju portala Voice of Europe ostro odzvali predstavniki švedskih protiimigrantskih strank. Poslanec Švedskih demokratov Björn Söder je za omenjeni medij povedal: “Ne želimo se vmešavati v notranje zadeve EPP in če imajo razlog za kritiziranje madžarske vladajoče stranke, naj to počnejo. A njihovo trenutno kritiziranje je del širše politične kampanje levoliberalnih sil.”  Söder je pred tedni prav tako opozoril na škodo, ki jo je s svojimi kritiziranjem Orbána prek Twitterja povzročila ministrica vladajočih Socialnih demokratov.

Vodja AfS Gustav Kasselstrand (Vir: Twitter)

Odzval se je tudi Gustav Kasselstrand, vodja Alternative za Švedsko, ki je dejal, da so bile konservativne stranke znotraj EPP oslabljene s strani nove liberalne buržoazije. Po njegovih besedah je spoštovanja vredno, da si Fidesz prizadeva spremeniti to smer, saj je “EPP postala šibka liberalna skupina, ki je prevzela levoliberalni svetovni nazor in predstavlja interese levice in Georga Sorosa“.

Izpostaviti velja, da smo že v preteklosti poročali, da lahko na seznamu Sorosevih plačancev najdemo tudi evroposlanko Socialnih demokratov Tanjo Fajon in DeSUS-ovega evroposlanca Iva Vajgla.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki