Vratar Maribora se je preizkusil kot igralec

Datum:

Maribor je na pripravah v Turčiji včeraj odigral prvo prijateljsko tekmo v Beleku in slavil z rezultatom 3 : 1. Trener Krunoslav Jurčić je ob zaključku postregel z zanimivo potezo, ko je v igro poslal vratarja Matka Obradovića, ki je za nekaj minut zasedel mesto branilca.

Matko Obradović v dresu Maribora vsaj zaenkrat še ni dobil prave priložnosti med vratnicama. Tudi včeraj je prijateljsko tekmo začel na klopi. V 85. minuti je dobil nekaj malega priložnosti, vendar ni zamenjal vratarja Handanovića, kot bi pričakovali, ampak je vstopil v igro namesto poškodovanega branilca. Tako se je vratar Maribora za nekaj zadnjih minut prelevil v bočnega branilca.

Zmaga Maribora in redko viden trenutek
Prva pripravljalna tekma Maribora v Turčiji se je končala z zmago vijoličastih proti Sarajevu. Dva zadetka je dosegel Tavares, končni rezultat 3 : 1 pa je postavil Mendy. V začetni enajsterici je debitiral tudi Rodrigo Defendi, ki je pozimi okrepil obrambo aktualnih državnih prvakov. Trener Maribora Krunoslav Jurčić je kot ponavadi v drugem polčasu opravil vse zamenjave, na klopi je ostal le rezervni vratar Matko Obradović. Jurčić zagotovo ni računal na kakršnokoli neprijetno težavo oziroma poškodbo. V 80. minuti pa je udarec v nos utrpel Denis Šme – v zračnem dvoboju je branilec utrpel zlom nosu – in bil prepeljan v bolnišnico. Trenerju vijoličastih na klopi seveda ni preostalo drugih igralcev, ki bi zapolnili prosto mesto v obrambi. Zato se je Jurčić odločil, da v igro pošlje kar rezervnega vratarja. Obradović je po nekaj taktičnih spremembah zasedel mesto na desnem boku in se tako za nekaj minut preizkusil v nekoliko drugačni vlogi kot ponavadi.

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Grims pojasnil, zakaj ni želel glasovati o deklaraciji o Ukrajini

Slovenski dominantni mediji, ki delujejo pod okriljem tranzicijske levice,...

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...