Najbolj priljubljena kriptovaluta se sesuva: Vrednost bitcoina po rekordnih 20 tisoč dolarjih padla za kar 30 odstotkov

Datum:

Vrednost digitalne valute bitcoin je v roku enega tedna, odkar je dosegla rekordnih 20 tisoč dolarjev za enoto, padla za kar 30 odstotkov. Tako je v petek zjutraj v primerjavi z rekordi prejšnjega tedna znašala borih 13.080 dolarjev. Podobno se godi tudi ostalim digitalnim valutam, znanim kot kriptovalute.

                   

Razlog za nenaden obrat naj bi bila po poročanju RT napoved preiskave v trgovanje s kriptovalutami potem, ko so se pojavili sumi o trgovanju na podlagi notranjih informacij.

Preberite še: Bitcoin presegel vrednost 15 tisoč dolarjev – strokovnjaki opozarjajo, da bo to pomenilo njegov konec!

Soustanovitelj družbe Bitcoin.com Emil Oldenburg – lastnice ene od največjih spletnih strani, ki se ukvarjajo s kriptovalutami, je izjavil, da so kriptovalute “ena od najbolj rizičnih naložb, ki jo lahko nekdo naredi.” Sam je iz bitcoina (BTC) prešel na bitcoin denar (BCC), za katerega verjame, da je prihodnost. Bitcoin denar je kriptovaluta, ki se je odcepila od originalnega bitcoina. Oldenburg je še dodal: “Staro bitcoin omrežje je neuporabno.”

Trg bitcoinov se sesuva
V zadnjih 24 urah so kriptovalute izgubile več kot 175 milijard dolarjev v kapitalu. Pred četrtkovim zlomom je bil trg digitalnega denarja vreden 650 milijard dolarjev, zdaj samo še 474 milijard dolarjev.

Po napovedih ekonomista Petra Schriffa, ki je napovedal finančno krizo leta 2008, naj bi vrednost bitcoina padla na nič ali zelo blizu ničle. “Ljudje, ki so imeli bitcoine pred leti, tudi tisti, ki so vložili v bitcoine v začetku leta, imajo priložnost izstopa, s katerim bi dobro zaslužili. Po drugi strani pa bodo tisti, ki kupujejo zdaj pri teh ali celo višjih cenah izgubili praktično vse.” Ob tem je še dodal, da bitcoin nima nobene vrednosti in ga ne moremo uporabljati kot denar. “Je prepočasen, predrag in preveč ranljiv.” je še dodal.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Blokiranje zbiranja podpisov, v boj proti zdravnikom celo s tujo PR službo?

Od začetka zbiranja podpisov za spremembo kazenskega zakonika, ki...

Evrovolitve kot “horuk v stare čase”?

Kdor je pozorno spremljal dogajanje pred zadnjimi volitvami v...