fbpx

Se veselite počitnic? Takšno vreme nas čaka …

Foto: Pixabay

April nas je s prijetno pomladanskimi temperaturami razvajal vse do zadnjega tedna, ko lahko pričakujemo ohladitev. Počitniški teden bo tako hladnejši, pa tudi nekaj več padavin bo.

Danes bo na severovzhodu še večinoma sončno, drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 19, na vzhodu do 21 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje.

V soboto bo večinoma oblačno. Ponekod na zahodu bo že zjutraj občasno deževalo, čez dan pa se bo dež postopno razširil nad vso Slovenijo. Še bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, najvišje dnevne od 12 do 17 stopinj Celzija.

Tudi v nedeljo bo oblačno, ponekod na jugu pa bo občasno še deževalo. Ohladilo se bo, pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

Naslednji teden bo najhladnejši
Počitniški teden se bo začel z oblaki in plohami. Nič kaj spodbudno torej, a tudi deževne dni lahko izkoristite, saj je veliko aktivnosti, ki jih lahko počnete tudi v deževnem vremenu.

Zadnji teden aprila bo tako po napovedih meteorologov predvidoma najhladnejši del letošnjega, sicer zelo toplega aprila.

B. O.