fbpx

Tega pa nismo ravno pričakovali – močno sneženje, ponoči bo še huje

Foto: B. O.

Zjutraj je na poti v službo marsikoga presenetilo sneženje. A glede na napovedi se bomo na padavine morali v naslednjih dneh kar navaditi, saj se bosta izmenjavala dež in sneg, ki ga lahko ponekod zapade tudi do 20 centimetrov.

Petek bo sicer oblačen. Zjutraj in dopoldne bodo padavine od zahoda zajele večji del Slovenije. Po nižinah osrednje in jugovzhodne Slovenije bo večinoma snežilo, v vzhodni Sloveniji pa deloma deževalo, deloma snežilo.

Popoldne bodo padavine oslabele in ponekod prehodno ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do okoli 9 stopinj Celzija, navajajo na spletni strani Agencije RS za okolje.

Najmanj padavin bo na severu
Ponoči se bodo padavine znova okrepile. V severovzhodni Sloveniji bo rahlo deževalo, drugod po nižinah v notranjosti Slovenije bo povečini snežilo. Najmanj padavin bo v severnih krajih.

Do sobote bi v tem drugem valu sneženja v pasu od Gorenjske preko osrednje Slovenije do Kočevske po napovedih meteorologov zapadlo še od 10 do 20 centimetrov južnega snega.

V soboto dopoldne bodo padavine ponehale, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, ob morju 6, najvišje dnevne od 2 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

Dežnik bo zvesti spremljevalec
Pred nami je sicer po napovedih meteorologov daljše obdobje nestanovitnega vremena. Snežilo bo predvsem v gorah, občasno pa lahko tudi ponekod po nižinah.

V nedeljo in ponedeljek se bo nadaljevalo nestalno vreme z občasnimi padavinami. Po nižinah bo deževalo.

 

Prometne informacije
Zaradi sneženja:
– prepoved za priklopnike in polpriklopnike na cesti Ajdovščina – Col – Črni Vrh – Godovič – Idrija;
– prepoved za tovorna vozila na MP Babno Polje proti Hrvaški.

Po podatkih prometno-informacijskega centra je cesta čez prelaz Vršič zaprta, promet je povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča, ter na mestnih obvoznicah.

Danes in jutri bo zaradi informativnih dni promet povečan v okolici srednjih šol in univerz.

 

B. O.